Anasayfa / Güncel / Özyiğit, “Yenişehir’in Gelecek 20 Yılını Düşünüyoruz”

Özyiğit, “Yenişehir’in Gelecek 20 Yılını Düşünüyoruz”

“Yenişehir’in çocukları Yeni- Yenişehir’i inşa edecek”

Kent Radyo’da yayınlanan Tamer Güven ile Sanat programının konuğu olan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kurdukları Yenişehir Belediye Akademi ile 0-3 yaş arası çocukların eğitimine destek vereceklerini belirterek “ Yenişehir’in ve ülkemizin gelecek 20 yılına katkıda bulunacak çalışmalar yapıyoruz. Kentimizin 20 yıl sonrasını düşünerek adım atıyoruz.” dedi.

“Halk sorunları iletti, uzmanlar öneri verdi, biz de uyguluyoruz”
Başkan Abdullah Özyiğit katıldığı radyo programında Yenişehir Belediyesi’nin hayata geçen ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Özyiğit, seçildikten sonra stratejik plan çerçevesinde 32 mahallede kürsü kurarak insanlara ‘nasıl bir belediyecilik istiyorsunuz?’ sorusunu yönelttiklerini ve bu çerçevede 6 bin Yenişehirlinin düşüncesini aldıklarını anımsattı. Başkan Abdullah Özyiğit, ‘Vatandaştan sorunları ve talepleri aldık, 5 ayrı alanda çalıştaylar yaparak, uzmanlara bu sorunları ve talepleri ilettik.Onlar da görüşlerini bizimle paylaştı.Biz de bu çerçevede uygulama aşamasına geçtik . Beraber yöneteceğiz dedik ve beraber yönetiyoruz.” İfadelerinin kullandı.

“Yenişehir Belediye Akademi Türkiye’de bir ilk”
Geçtiğimiz günlerde açılan ve Yenişehir halkı tarafından büyük bir ilgi gören Yenişehir Belediyesi Akademi projesini de anlatan Özyiğit, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu 0-3 yaş arası çocukların eğitimi konusunda ebeveynleri eğiteceklerini ve onlarla birlikte çocukların gelişimini takip edeceklerini aktardı. Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediye Akademi Türkiye’de bir ilk. Bugün çocuklarımız beş yaşına kadar evde daha sonra okul öncesi ve kreşlerde eğitim alıyor. İşin doğrusu bu değil.Gelişmiş ülkelerde çocuklar doğar doğmaz tüm süreçler devlet tarafından ele alınarak kontrol ediliyor. Çünkü 0-3 yaş arası eğitim çok önemli, bilimsel araştırmalar çocukların zihinsel gelişiminin bu dönemde oluştuğunu gösteriyor. Ve bu dönemin hassas bir şekilde tamamlanması gerekiyor. 0-3 yaş arası çocukların eğitiminde ülkemizde bir eksiklik var.İşte biz Yenişehir’de bu eksikliği Yenişehir Belediyesi Akademide gidereceğiz. Uzmanlarımız ebeveynleri bu konuda eğitecek ve her türlü desteği verecek. Yenişehir’de 0-3 yaş grubundaki çocukların gelişimleri takip edilecek” dedi.

Yenişehir Belediyesi Akademi’de sadece 0-3 yaş erken çocukluk eğitiminin verilmeyeceğini de sözlerine ekleyen Özyiğit, Akademide ayrıca her düzeydeki örgün eğitim öğrencilerine online eğitim desteğinden, bebek kütüphanesine, meslek edindirme kurslarından Almanca kursuna kadar birçok eğitim hizmetinin verileceğini ve ayrıca Legolarla zihinsel gelişim oyunlarının oynanabildiği alanların ve kadın danışma biriminin de olacağını kaydetti.

“Yenişehir’de çöpler gübreye dönüştürülecek”
Abdullah Özyiğit, modern kentlerde çöpleri çöp kutusuna atmanın yeterli olmadığını, vatandaşların çöplerini evinde ayırması gerektiğini vurguladı. Özyiğit, Yenişehir’de sıfır atık yöntemine geçmeyi planladıklarını söyledi. Yenişehir ilçesinde site tipi yerleşim alanlarının çok olduğuna işaret eden başkan Özyiğit, hazırlık aşamasında olan sıfır atık projesi kapsamında site bahçelerinden biçilen çimlerin belediye eliyle toplanacağını ve kurulacak tesiste bu çimlerin gübreye dönüştürüleceğini belirtti. Özyiğit, “Sıfır atık yönetimine gitmek istiyoruz, site yöneticileri ile işbirliğine giderek kapıcıların eğitimine yönelik proje başlatacağız, toplanan çimlerin ve ağaç yapraklarının atılmasına müsaade etmeyecek, bitki atıklarından doğal gübre elde edeceğiz. Bununla ekonomik gelir sağlayacak ve bu gelirle yine Yenişehir halkına hizmet edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

“Kooperatifçilikte kaybolan güveni tekrar sağlayacağız”
Kooperatifçilik ile ilgili gelen soru üzerine konuşan Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi bünyesinde bir kalite birimi oluşturacaklarını ve kooperatifçiliğe yakın zamanda başlayacaklarını söyledi.
Özyiğit, “Kooperatif konusunda belediye meclisimizden yetki aldık, Yenişehir Belediyesi’nde bir kalite birimi oluşturacağız. Kalite birimi, belediyemizin yaptığı işleri ve vatandaşlarımızın ürettiği ürünleri de denetleyen bir görev üstlenecek. Mevcut durumdan üretici de alıcı da memnun değil, organize edilmesi gereken küçük işler var. Sıhhi koşullarda üretimi sağlayacağız. Ürünler kalite birimindeki laboratuvardan onay aldıktan sonra vatandaşa sunulacak. Farklı belediyeler tarafından kurulan kooperatifler arası ürün satışı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yenişehir’in narını, limonunu üreticiden alıp başka bir ilde satacağız, onlar da ürünlerini Yenişehir’e getirecek. Bunların hepsini karşılıklı güven ve dayanışma içerisinde yapacağız. Kooperatifçilikte kaybolan güven ve dayanışmayı Yenişehir’de sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“2 ayda 2 bin insan YeniŞehir Masasını aradı”
Kurdukları Yeni Şehir Masası ile ilgili de konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bir işi sistemli yapmak, işin veya problemin takibini yapmak belediyecilikte çok önemli, Yeni Şehir Masası ile sorunun sisteme girdiği ve oluşturulan sistemle çözüme yönelik takibin yapıldığı bir çalışmadan söz ediyoruz.Sorunlar ilgili birimlere iletiliyor ve takip edilerek vatandaşa tekrar geri dönüş yapılıyor. Sorun çözülmedi ise bu tıkanıklığı tespit ediyoruz ve çözüyoruz. 2 ay içerisinde 2 bin hemşehrimiz, Yeni Şehir Masasını arayarak sıkıntısını aktardı.Yenişehirli hemşehrilerimizin sorunlarının büyük kısmı çözüldü.Bir kısmı ise çözülmek için sıraya konuldu. Artık Yenişehir Belediyesinde çözümekavuşmayan bir sorun olmayacak. Bizimle alakalı olmayıp Mersin Büyükşehir Belediyesi veya başka kurumların sorumluluğunda olanlar ise vatandaşa izah ediliyor ve ardından ilgili kurumlara sorunlar iletilerek takibi yapılıyor.” dedi.

“Yenişehir’in çocukları Yeni- Yenişehir’i inşa edecek”
Yenişehir Teknoloji Turnuvası hakkında bilgi veren Özyiğit, bu turnuvayı Türkiye’de belli sayıda ilin yaptığını ve bu yıl Yenişehir’de düzenleneceğini söyledi. Turnuvaya katılacak 20 okuldan 10’unun Yenişehir’den olduğunu aktaran Özyiğit, “Toplum faydası gözetilen hiç bir projeye destek vermekten kaçınmıyoruz. Yeni-Yenişehir in çocukları Yeni- Yenişehir’i inşa edecek” ifadesini kullandı.

“Yenişehir’de herkese yönelik yaşam alanları oluşturacağız”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Yenişehir’de işitme engelli bireyler için bir park oluşturduklarını vurgulayan Özyiğit, “ İşitme engelli vatandaşlarımız için engelliler gününde Özgürlük Parkı adıyla bir parkın açılışını yaptık. Orada işitme engelli hemşehrilerimize özgü bir kafeterya yaptık. Ahşaptan yaptığımız bu kafetryanın kullanımını ise Yenişehir İşitme Engelliler Derneği Spor Kulübüne verdik.Artık Yenişehir’de işitme engelli kardeşlerimizin kaliteli zaman geçirebileceği, çeşitli aktivitelerde bulunabilecekleri bir mekanları var. Yenişehir’de herkesi düşünüyor ve herkese yönelik yaşam alanları oluşturmaya özen gösteriyoruz”şeklinde konuştu.

Çok Okunan Haber

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 3. ÇEVRE YOLU’NU ÜNİVERSİTE CADDESİ’NE BAĞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 3 Çevre Yolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla