Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, olası bir seçimde oy oranlarının ciddi şekilde artacağını savundu.
Seçer, “Bugün sandık konsa Mersin’de yüzde 70 oy alırız” diyerek dikkat çeken bir çıkış yaptı.
“60 değil, 70 çıkar”
Daha önceki seçimlerde aldıkları oy oranını hatırlatan Seçer, “Yüzde 60 mı aldık? Yarın sandık koyun, vallahi yüzde 70 çıkar. İnsanlar gerçekleri gördü” ifadelerini kullandı.
“En büyük sınav sandık”
Demokrasi vurgusu yapan Seçer, “Burası demokratik bir ülke. Demokratik toplumlarda en önemli sınav yeri sandıktır” dedi. Seçer’in bu çıkışı, erken seçim tartışmalarının yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
“Zor süreç geçici”
Türkiye’nin iç ve dış gelişmelerden etkilendiğini belirten Seçer, yaşanan sürecin geçici olduğunu savundu. “Türkiye geçici olarak zorlu bir süreçten geçiyor. Bölgedeki ve dünyadaki gelişmeler iç siyaseti etkiliyor. Ama bunlar kalıcı değil” diye konuştu.
“Hepimiz endişeliyiz”
Bölgesel gelişmelere de dikkat çeken Seçer, “Hepimiz bölgemizde ve Türkiye’de yaşananlardan endişeliyiz. Ancak konjonktür değişecek, farklı gelişmeler olacak” ifadelerini kullandı.





