TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘sol’a dair ifadelerine yönelik çok sert ifadeler kullanarak, AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nu işaret etti.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’teki basın toplantısında muhalefet partilerinin birbirleriyle atışmasına tepki gösterdi.
“İYİ PARTİLİ VEKİLİN AKP’YE GEÇİŞİNİ UTANÇLA İZLİYORUZ”
Erkan Baş, 14 Mayıs’taki seçimde kimi kesimlerin ‘stratejik oy’ ifadelerini manipülasyon olarak niteleyerek, “Milyonlarca yurttaşın siyasi iradesini gasp etmeye çalıştılar. Bize oy verilmemesi için özel çabalar harcandığını biliyoruz. ‘Bu o seçim değil, bu son seçim, bundan sonra şöyle olacak, böyle olacak.’ Şimdi bu stratejik oy dalavereleriyle, manipülasyonlarıyla, seçilen İYİ Parti milletvekilinin AKP’ye geçişini utançla izliyoruz” dedi.
“SÖZDE MUHALEFET ŞOVU YAPACAĞINIZA BİR ELİNİZİ BAŞINIZIN ARASINA KOYUN”
Erkan Baş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de tepki gösterdi. Baş, Akşener’e yönelik şunları söyledi:
“Buradan yola çıkarak, İYİ Parti’nin muhalefet içerisinde bir nevi ‘trafik polisi’ yerine geçip, muhalefete ayar verme çabalarını yurttaşın takdirine sunuyoruz. Yani şimdi, siz Türkiye’de kim sağ kim sol bunu belirleyip, solculara akıl vermeye çalışacağınıza, sözde muhalefet şovu yapacağınıza bir elinizi başınızın arasına koyun. Üç kuruş paraya kendisini AKP’ye satmayacak vekil bulun ya.”
PARAYLA TRANSFER İDDİASI
İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP’ye katıldı. Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. Hatipoğlu’nun AKP’ye geçişi ile ilgili bomba bir iddia İYİ Parti Bursa milletvekili Hasan Toktaş tarafından ortaya atıldı. Toktaş, TBMM’de yaptığı konuşmada Hatipoğlu’nun 50 milyon dolar aldığını öne sürdü.
AKŞENER’DEN ‘SOLCULUK’ DERSİ
Meral Akşener solculara yönelik kullandığı ifadelerinde şunlar söylemişti:
“Kendini solcu diye tarif eden pek çok gazetecimsi, zamanında gücün elini öpmüştür, güç onu kenara attıktan sonra da solculuğunu keşfetmiştir. Ondan sonra da sınıfsal çelişkinin ne olduğunu bilmeyen cahiller, döner alt sınıftan kabul ettiği bir kadını tahkir eder. Neyin üzerinden? Kabul günü üzerinden tahkir eder.
Ben solun iki şeyini çok benimserim. Birincisi sosyal adaleti, ikincisi sınıfsal çelişkisi. Sınıflar arası geçirgenliği. 15 yıl demokrasiyi sınıflar arası geçirgenliği sağlayan rejim olarak anlattım üniversitede. Doğrudur, giderdim, o kabul günlerinde öğrendiğim yardımlaşma üzerinden o öğrencilerime yardım ettim yardım. Onlara cesaret verdik. Ama bugün işçisin sen işçi kal, köylüsün sen köylü kal psikolojisini kendine solcu diyen muhteremlerden görüyorum. Yazıklar olsun, yuh olsun. Bu arada eminim Manifesto’yu da Kapital’i de okumamış salaklar. İmtihan edebilirim.”
