HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul adaylığı çıkışı parti içinde bir krize mi yol açtı?
Başak Demirtaş, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’den İstanbul adayı olabileceğini söyledi. Demirtaş’ın adaylık çıkışı DEM Parti’de de kafaları karıştırdı. Partiden çelişkili açıklamalar yapılırken, Demirtaş’ın aday olup olmayacağı partinin yetkili organlarınca kararlaştırılacak. Peki bu süreçte hangi DEM’li ne açıklama yaptı?
SEZAİ TEMELLİ: “SÜRPRİZ OLDU”
Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışının ardından ilk açıklama DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli’den geldi. Temelli, “Tabii ki Başak Hanımın başvurması bizim için sevindirici bir durum. Biz bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz ama değerlendirmeyi komisyonumuz ve MYK’mız yapacaktır. Bizim için sürpriz oldu” dedi.
Ancak DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan geçtiğimiz gün partinin MYK toplantısı sırasında yaptığı açıklamada Temelli’nin aksine şu ifadeleri kullandı:
Son olarak Gazeteci Altan Sancar’a konuşan DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, Sancar’ın aktardığına göre kendi sorduğu “Bekliyor muydunuz? Biliyor muydunuz?” sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Hayır, bize büyük sürpriz oldu. Böyle bir açıklamanın olacağını düşünmüyorduk. Partimizle konuşacağız. İş birliği görüşmelerimiz de devam ediyor CHP ile”
