Bayram tatili dolayısıyla Sokağa çıkma yasağı da sona erdi.
Bayram tatili ziyaret ve seyahatten uzaktı. Tatil fırsatını masrafsız gören hükümet bari tatilde insanları eve kapatalım dedi. Çünkü CORANA var ve hazır bayram varken maaş,ikramiye, bütçe yardımı ve devlete yük getirecek bir uygulamanın dışında fırsatı tedbir olarak birleştirme dehasını gösterdi.
Daha önce ülke çapında bir 14 günlük genel sokağa çıkma yasağı çözümdü ama bütçeden vatandaşa da pay vermek ve sermayenin artışına engel olmak anlamına geliyordu.
Yeni bir dönemin çok farklı sonuçlarına yol açacak başlangıçlara tanıklık edeceğiz.
Öncelikle bayram da şahit olduğum ve benimde yaşadığım olaylardan bir gerçeği paylaşmak istiyorum.
Artık her şey gerçeklerle sınanacak.
Bundan sonra ki hiçbir durumu idare etmek vaziyetten vazife çıkarmanın yararı olmayacak.
Bayram boyunca yüzlerce TV kanalının bol akçeli bütçesine rağmen, seyir sayısı içler acısı olan taraflı ve gerçeklerden uzak programlarını izledik.
Diğer taraftan bütün engellere ve baskılara rağmen bütçesiz programların TREND TOPİK izleyici sayısı ile REYTİNG rekorları kırması da bunu gösteriyor.
Yani insanların eve kapandığı başta gazetenin olmadığı ve haber almak için Televizyon izlemenin en gerekli olduğu dönemde bile izlenmeyen hokkalı bütçesi ve şatafatlı jenerikabartılı reklam ve tanıtımlara rağmen izleyici bulamayan kanaların artık bundan sonra sırtını dayayacak bir omurgası kalmamıştır.
Bundan sonra da onların izlenmesi için hiçbir sebep olmayacaktır.
Bayramda iki ilginç olaya sahip olduk.
Özelikle içinde bulunmuş olduğumuz koşuların vahametini Bayram ruhu bile gizleyemedi.
İnsanların ağır yaşama koşulları.
Bu yaşama koşulların da endişelerini ve geçimlerini.
Belediyelerin sosyal hizmetleri ve adsız kahraman olan hayırseverlerin uygulamalarının adları hiç açıklanmayacak kadar kutsaldır. Bizde onlara saygıdan dolayı hayati önemin gizemi ile tarihin gelecekteki sahiplerine bırakalım.
Konumuza devam edelim.
İki önemli örnek vermem gerekirse HALK TV de yayınlanan 8 ayrı partinin liderlerinin programlarına gösterilen ilgi ve bu ilginin farklı düşünceden olan bütün insanların izleme ‘aç’ lığıdır.
Adeta insanlar bir SİYASİ AÇ’ lık içinde gibi ilk defa aykırı ve değişik seslerden görüşler simalar ve konuları duyma ve izleme fırsatı buldular.
Diğer konu ise programa katılan liderler ilk defa ‘evelemeden gevelemeden’ liderlerine yada bu fırsatı sağlayan kişi ve kurumlara ‘saygılarımı sunarım’ demeden ‘bağlılıklarını ilan etmeden’ fikir ve düşüncelerini SİYASİ AÇI’KLIK içinde sundular. Yâda fırsat buldular. Ne kadar acı ama gerçek. Demokrasinin önemini hatırlamış olduk.
Yine iki önemli örnek ile açıklamak isterim.
*ALİ BABACAN VE CÜNEYT ÖZDEMİR: Bir You tubekanalı olan Cüneyt Özdemir’in hazırlayıp ve sunduğu kanalda Ali Babacan konuk oldu. Bu kanalda 1 saatlik hedeflenen program 2 saatten fazla bir süre uzamasına rağmen her ilerleyen süreyle takipçileri katlanarak artmaya devam eti. Bu gün itibarı ile 1,5 milyondan fazla bir izleyici kitlesine kadar ulaştı. Bu da uluslar arası TREND TOPİC izleyiciye ulaşarak görülmeyen ULUSLARARASAI Bir takipçiye ulaştı. Hatta usta gazeteci olan Cüneyt Özdemir hem zamanı çok iyi kullanan hem de izleyici ve takipçilerini kızdırmayacak ve onların sıkılacağı konuları gereğinden fazla paylaşmayan biridir. Bu özeliğine rağmen onu bile şaşırtan ilgiyi defalarca hatırlatarak konuğu ile bunu en uzun süreye kadar tutarak SİYASİ AÇ’LIK ve SİYASİ AÇ’IKLIK ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu görme ve herkese gösterme fırsatını yarattı.Ayrıca YOU TUBE, TWEET, FACBOOK V.b sosyal medya alanında ulaşılması zor bir rekora imza atmış oldu.
*HALK TV VE 8 PARTİ LİDERİ: Yine bütün mahrumiyet baskı engelleme ve yıpratmalara rağmen RTÜK adaletsizliğinin uygulamaları ile çalışamaz hale getirmek istediği HALK TV kanalı ‘ismi cismi’ bile hatırlanmayan 8 Parti liderini konuk etti. Bayramda en çok izlenen ve bununlada kalmayarak birçok gazete medya ve TV kanalı ile Sosyal Medya takip ve Dijital Sitelerde konu edilmesi onlardan yararlanması izleyicinin şu ana kadar aynı yüz düşünce ve üslup ile görünen siyasi temsilcilerinden farklı yüzlere ve düşüncelere hasret kaldığını gösterdi. İzlenme rekorları kırdı.
Yeni dönemde artık farklı söylemiyle; ‘halkın istediği özgürlüğü ve ulaşmak istediği ekonomik yaşamı’ dile getirenlerin göstereceği cesareti, tutarlılık ile uygulamaya sokanlar kazanacaktır.
Bunun içinde icazet emir ve algı bekleyenlerin devri ile algılarla yön vermeye çalışanların trol yandaşlıkları bitmiştir.
Tutarlılık çıkar yolu sunan ve insanların özlemlerini dile getirenlerin duymak istedikleri ve bu isteklerin yerine gelmesini sağlayanların devri başlamıştır.
En son örneği de naçizane kendimden vermek istiyorum. Bundan bir süre önce yapmış olduğum bir TV kanalında ki programım da bütün korkuları yenerek katılan Halk temsilcilerinin programı kendi alanımızda bir reyting rekoru kırmıştır. Parti uygulamaları ve Merkezi siyasete karşı seçildiğinden bu yana karşı koyarak bedeli ne olursa olsun bunu başarmaya çalışan Sayın VAHAP SEÇER ile yaptığımız programda sosyal medya ve görsel kanallarda 200 binden fazla takipçiye ulaştığı ve izlendiği görülmüştür. Ama Sayın başkanın bunu ısrarla sürdürerek en çokta eleştirenlerin eleştirilerine kulak vermesine övenlerinde iltifatlarından imtina etmesine dikkat etmesini öneririm.
Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum ki, emir eri olmadan halkın sorunlarını çözerek SİYASİ AÇIK’LIK içinde çözüm öneren ve SİYASİ AÇ’ lığı cesaret akıl ve gerçeklerle halkın hizmetine sunanlar her alanda işte, meslekte ve yaşamın bütün yelpazesinde kazanacaklardır. Buda zor koşuların ve mücbir sebeplerin insanlara çaresiz kıldığı zamanlarda gördüğüne ve yaşadıklarına bakarak elde etiği bir sonuçtur.
Kalın Sağlıcakla.
