Anasayfa / Güncel / MEZİTLİ BELEDİYESİ MERSİN’İN “SAĞLIĞI GELİŞTİREN BELEDİYE” UNVANINA SAHİP TEK KURUMU OLDU

MEZİTLİ BELEDİYESİ MERSİN’İN “SAĞLIĞI GELİŞTİREN BELEDİYE” UNVANINA SAHİP TEK KURUMU OLDU

Sağlık Bakanlığı’nın ‘sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak’ amacıyla başlattığı SAGEP Projesi kapsamında Mezitli Belediyesi, kültürden sanata, sağlıktan spora, çevre, doğa ve insan odaklı projeleriyle ‘Sağlığı Geliştiren Belediye Unvanına layık görüldü.Mersin ilinde “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye, Türkiye genelinde ise 8. belediye oldu.

Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü “Sağlığı Geliştiren Belediye Programı” kapsamında büyük bir başarıya imza attı.Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler ve Mezitli Belediyesi’nin farklı tesislerine yapılan ziyaretler sonucunda, Mezitli Belediyesi 2023 yılında Mersin ilinde “Sağlığı Geliştiren Belediye” sertifikası alan ilk belediye, Türkiye genelinde ise 8. belediye oldu. Projeye yönelik yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren Mezitli Belediyesi, bu unvanı almaya hak kazandı. Altyapı ve halk sağlığına yönelik projeleri, park ve yeşil alanları, spor tesisleri, sosyal hizmet merkezleri ve sağlıklı yaşam projeleri, uzmanlar tarafından takdir aldı. Mezitli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün başvurusu ve yıllık denetim sebebiyle yapılan ziyaretlerin sonucunda Mersin’in “Sağlığı Geliştiren Belediye” unvanına sahip tek kurumu oldu.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMALARINI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, elde edilen bu başarıyı değerlendirirken, “Sağlık, toplumumuzun en temel ihtiyacıdır ve belediye olarak vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu unvan, bizim için büyük bir onur ve aynı zamanda sorumluluk. Sağlık hizmetlerimizi daha da geliştirerek, vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çok Okunan Haber

İnfaz Yasası makyajıyla genel af: PKK detayı komisyonu böldü

Meclis’e daha gelmeden tartışmalara neden olan İnfaz Yasası düzenlemesine İYİ Parti’den olumsuz yanıt geldi. “İnfaz …

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla