Anasayfa / Güncel / Kulis: CHP listelerinden TBMM’ye giren 4 parti grup kurmaya hazırlanıyor

Kulis: CHP listelerinden TBMM’ye giren 4 parti grup kurmaya hazırlanıyor

Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den toplam 38 milletvekili, CHP listelerinden TBMM’ye girdi. 4 partinin TBMM’de grup kurmak için arayışlara girdiği, bir parti altında birleşilmemesi halinde yeni bir çatı parti kurulması ihtimalinin ağırlık kazanacağı belirtiliyor.

Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin CHP listelerinden Meclis’e soktuğu milletvekilleri grup kurmaya hazırlanıyor. Gazete Duvar dört partiden birinin çatı partisi olarak belirlenememesi halinde Meclis grubu için yeni bir parti kurulması önerisi var.

14 Mayıs’taki seçimlerde CHP listelerinden 15 kişi DEVA Partisi, 10 kişi Gelecek Partisi, 10 kişi Saadet Partisi, 3 kişi ise Demokrat Parti’den milletvekili seçildi. Meclis’te grup kurmak için en az 20 milletvekili gerekiyor.

Demirkaya’nın haberine göre tek başlarına grup kuramayan partiler, 4 partiden birinin çatısı altında birleşebilir. Ancak milletvekillerinin hangi partinin adı altında bir araya geleceği konusunda anlaşma sağlanamazsa yalnızca grup kurmak için yeni bir çatı partisi de kurulabilir. Bu durumda Meclis’teki grup sayısı altıya çıkacak.

Öte yandan DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin milletvekili seçimlerine Millet İttifakı içinde ayrı bir listeyle girmesi de tartışılmış ancak sonuç alınamamıştı.

Çok Okunan Haber

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL FARKINDALIK ÇALIŞMALARI İLE KENTTE FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR

Kent genelinde kadın görünürlüğünü artıran Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde …

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla