Anasayfa / Güncel / CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “ESNAFIN AKLIYLA DALGA MI GEÇİLİYOR”

CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “ESNAFIN AKLIYLA DALGA MI GEÇİLİYOR”

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim. 26.03.2020

Ali Mahir Başarır

Mersin Milletvekili

Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında Esnaf Destek Kredisi Paketi açıklanmış ve bu krediden faydalanmak isteyen esnaflardan istenilen evraklardan birinin de “ Güncel (son 15 gün önce alınmış) vergi ve SGK borcu yoktur yazısı” olduğu belirtilmiştir.

Zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan esnaf ve sanatkârlarımız yaşanan Covid-19 virüsü nedeniyle daha da sıkıntıya gömülmüşlerdir.

Esnaflarımızın çoğunluğunun vergi ya da SGK borcu olduğu bilinmesine rağmen, vergi ve SGK borcu yoktur yazısının kredi kullanımı için istenilen evraklar arasında olması esnafın aklıyla dalga geçmektir.

Bu bağlamda;

1- Vergi ve SGK borcu olan esnaf ve sanatkârlarımız söz konusu paketten faydalanamayacakları için kaderlerine mi terk edilmiştir?
2- Hemen hemen her esnafın vergi ve SGK borcu olduğu bilindiğine göre kredi kullanımı için böylesine bir evrak şartı aranması esnaf ve sanatkârlarımızın akıllarıyla dalga geçmek değil midir?
3- Kredi kullanımı için istenilen evraklar arasında olan vergi ve SGK borcu yoktur yazısını kaldırmayı düşünüyor musunuz?

Çok Okunan Haber

TOROSLAR’DA YOLLAR YENİLENİYOR, KONFOR ARTIYOR

Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ulaşım kalitesini artırmak amacıyla yol yapım, bakım ve onarım …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla