Anasayfa / Güncel / ÇATIDAKİ YARASA” MERSİN SEYİRCİSİNİ BÜYÜLEDİ!

ÇATIDAKİ YARASA” MERSİN SEYİRCİSİNİ BÜYÜLEDİ!

Tarsus Şehir Tiyatrosu; Çatıdaki Yarasa adlı oyunu Mersinli seyircisiyle buluşturdu.

İzlandalı  oyuncu ve yazar Vala Thorsdottir’in yazdığı, Tayfun Bağcı’nın yönettiği ÇATIDAKİ YARASA adlı oyun; Fadime Kılcı’nın muhteşem performansıyla,Mersin Mavi Fil Çocuk Kitap Evi’nde sahnelendi.

Oyunun müziğini İsmet Karabulut, Reji Asistanlığını H.Engin Yılmaz, Tekniğini Berk Diril yaparken, Danışman Psikoloğ Sibel Dağlıkan oyuna katkı sundu.

Tek kişilik oyun Çatıdaki Yarasa; manik depresif bir kadın üzerine yazılmış bir oyundur ve ilk kez aynı zamanda oyuncu olan oyunun yazarı Vala Thorsdottirtarafından oynanmıştır.

TAYFUN BAĞCI:  “MERSİNLİ TİYATROSEVERLERİN BEĞENİSİ BİZİ MUTLU ETTİ

Oyun yönetmeni Tayfun Bağcı, Mersinli tiyatroseverlerin oyunu çok beğendiklerini ve olumlu eleştiriler aldıklarını belirterek; “Böylesi zor bir konuyu, ustalıkla oynayan oyuncum Fadime Kılcı’yı özellikle tebrik ediyorum. İnsanlar içi boş ve sulandırılmış komedi oyunlara alıştırıldı. Bir derdi olan oyunlar neredeyse yok denecek kadar az. Böyle bir ortamda bu oyunu sunmak cesaret isterdi, biz ve bizim gibiler tiyatronun delileriyiz. Farklı şeyler yapmak ve farkındalık yaratmak gerek diye düşünüyoruz. Bu oyunla birlikte gördük ki, tiyatroseverlerimiz bu tür oyunlara aç.  Maddi olanaksızlıklar içinde az ama kaliteli bir seyirci kitlesine ulaşabiliyoruz. Ama gelen izleyicilerin eleştirileri bizi çok mutlu etti. Mersin’de bir tat bırakmanın ve güzel dostlar kazanmanın keyfini bize yaşatan Mavi Fil Çocuk Kitap Evi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi.

Oyun sonrası seyirciyle oyun hakkında söyleşi yapan yönetmen Tayfun Bağcı ve oyuncu Fadime Kılcı, oyunla ilgili yaşadıkları zorlukları ve keyifli anları seyirciyle paylaştı.

Fadime Kılcı; oyunun interaktif olduğunu ve sürprizlerle karşılaştıklarını belirterek, ilk oyunda yaşadığı bir anıyı anlattı. Kılcı; “Tarsustaki ilk oyunumuza Mersin’den sanatçı dostumuz Mehmet Tekkanat gelmişti. Oyun başında ukala tavırlarla seyirciyi rahatsız eden bir giriş yapıyorum. Seyirci şaşkınlıkla beni izlerken, Mehmet bey hışımla beni tersleyerek, tiyatroya ve sahneye saygısızlık ettiğimi söyleyerek beni salondan kovmaya kalktı. Bu durumu keyifle yaşadım, çünkü rolümü inandırmış olduğumu gördüm” dedi

Çatıdaki Yarasa adlı oyun; Tarsus Yusuf Öz sahnesinde sahnelenmeye devam edecek.

Çok Okunan Haber

SEÇER “BEN, HERKESİN VE HER KESİMİN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer; Kanal 33, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla