Büyükşehir Belediyesi, cadde kenarlarında veya kentin farklı noktalarında satış yapan seyyar satıcıların kent estetiğine uygun araçlara sahip olması ve dikkat edilmesi gereken diğer hususlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Tarsus’ta da sorumlulukları 1 Ocak itibariyle ilçe belediyesindenBüyükşehir’e geçen 115 seyyar satıcı esnafıyla toplantı yapılarak, yeni dönemde neler yapılacağı ve hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, cadde kenarlarında ve kentinfarklı noktalarında seyyar satıcılık yapanların, kent estetiğine uygun araçlara sahip olması, kılık-kıyafet ve hijyen kurallarına azami özeni göstermeleri için çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan seyyar satıcılarla ilgili olarak araç yenileme, tek tip kıyafet ve vatandaşlara nasıl hizmet verilmesi gerektiği konularında hayata geçirilen uygulama ve bilgilendirme çalışmalarının benzeri ilçelerde de başlatılıyor.
Tarsus seyyar satıcı esnafının sorumluluğu Büyükşehir’e geçti
Tarsus’ta da sorumlulukları 1 Ocak itibariyle ilçe belediyesinden Büyükşehir Belediyesi’ne geçen 115 seyyar satıcıyla toplantı düzenlenerek, yeni dönemde neler yapılacağı ve hangi konulara dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgi verildi.
Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali (TAŞTİ) içinde bulunan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, BütünşehirYasası ile seyyar satıcıların sorumluluğunun ilçe belediyelerinden Büyükşehir’e verildiğini söyledi.
Tarsus’ta bulunan resmi kayıtlı 115 seyyar satıcının, şalgam, tatlı veya diğer yiyecek maddesi sattıkları araçlarının, kent estetiğine uygun ve hijyen kurallarına azami özen gösterilecek şekilde tamamen yenileneceğini kaydeden Fuat Tuğluoğlu, aynı şekilde kılık-kıyafet düzenlemesinin de getirileceğini vurguladı.
Toplantıda bilgilendirmede bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, “Bütünşehir Yasası doğrultusunda Tarsus Belediyesi ile uzlaştık ve bütün dosyalarını bize devrettiler. Şu an Büyükşehir Belediyesi olarak iş ve işlemleriniz bize geçti. Biz, 115 araç sayısını şu an itibariyle sabit tutma kararı aldık. Biz de bu 115 arkadaşımızdan ne istediğimizi söyleyelim, onların da bizden ne gibi talepleri var; alalım, çalışma yapalım ve sonra sizlerin önüne getirelim diye bu toplantıyı yapıyoruz. Daha sonra yeniden toplantılar yapacağız” dedi.
Seyyar satış yapılan araçların yanına masa sandalye konulmaması, temizlik ve mesafe kurallarına uyulması ve çevre düzeni gibi konuların da gündeme geldiği toplantıda,seyyar satıcıların istek ve beklentileri de dinlenip tek tek not alındı.