Anasayfa / Güncel / BÜYÜKŞEHİR, 3 AYLIK ZORLU SÜRECE RAĞMEN GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLADI

BÜYÜKŞEHİR, 3 AYLIK ZORLU SÜRECE RAĞMEN GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde öğrenim gören gençler, üniversite hayalleri için son viraja girdi. Gençler, olağanüstü koşullara rağmen Büyükşehir’den aldıkları eğitimle 27-28 Haziran’daki sınav için hazır olduklarını dile getirdi. Büyükşehir’in öğretmenleri, güz döneminin başından 16 Mart’a kadar örgün eğitim gören gençlere, salgın sürecinde de uzaktan eğitim ve psikolojik destek sağladı.

Büyükşehir’in kurs merkezi öğrencilerinden Burçin Binici,“Geçen senekinden çok farklı ve iyi hissediyorum. Bu sene hedefime daha yakınım” derken, Serdal Ulaş Kayan ise “Burada öğrencilere sadece öğrenci gözüyle bakılmıyor. Gelecek gözüyle bakılıyor” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 8 ilçede 4 bin 400 öğrenciye hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim gören gençler, 27-28 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayılı günler kala üniversite hayallerini gerçekleştirebilmek için son viraja girdi. Büyükşehir, 2019’un Eylül ayında başlattığı örgün eğitimi, salgın nedeniyle 16 Mart’ta uzaktan eğitim modeline çevirdi. Zorlu süreçte evlerinden sınava çalışan gençlere Büyükşehir’in öğretmenleri uzaktan destek sağladı. Yeni normalleşme sürecinde kurs merkezlerini ziyaret eden öğrenciler, Büyükşehir’den aldıkları eğitimle olağanüstü koşullara rağmen sınava hazır olduklarını dile getirdi.

Başkan Seçer’in vizyonu gençlerin geleceğini aydınlatıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren gençlerin eğitimine verdiği önemi hayata geçirdiği hizmetlerle pekiştirdi. Büyükşehir bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin şubesini artıran Başkan Seçer, kurs merkezlerindeki eğitim kadrosunu da güçlendirdi. 2019’un Eylül ayında donanımlı 177 öğretmenle Tarsus’tan Anamur’a 8 ilçedeki kurs merkezleri eğitim-öğretim dönemine başladı. 4 bin 200 öğrenciye hizmet veren kurs merkezlerindeki başarı zaman içerisinde yankısını artırdı. Kurs merkezlerinin dönem ortalarında hizmet verdiği öğrenci sayısı 4 bin 400’ü buldu.

Büyükşehir’in kurs merkezleri gençlere yeni ufuklar açtı

Özel kurs merkezlerinde bir eğitim-öğretim dönemi için yıllık ortalama 10 bin TL talep edilirken, Büyükşehir bu hizmeti tamamen ücretsiz sağladı. Büyükşehir, başvurularda yüzde 50başarı, yüzde 50 de ekonomik kriteri baz aldı. Bilimsel ve laik eğitim modeliyle sürdürülen eğitim-öğretim döneminde öğrencilere sabahları sıcak çorba hizmeti sunan Büyükşehir, bilgi yarışmaları ve sosyal-kültürel aktivitelerle öğrencilerin ufuklarını zenginleştirip, kaynaşmalarını sağladı.

Gençler, olağanüstü sürece rağmen Büyükşehir ile sınava hazır!

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini göstermeye başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı, 16 Mart’ta eğitim ve öğretime 2 hafta ara verileceğini duyurdu. Büyükşehir’in kurs merkezlerindeki idareciler ve öğretmenler de acil durum toplantısı gerçekleştirerek, sürecin etkilerine karşı hazırlıklarını tamamladı. 3 aylık süreçte sınava evlerinde hazırlanan öğrenciler, yeni normalleşme sürecinde kurs merkezlerini ziyaret etmeye başladı. Öğrenciler, Büyükşehir sayesinde olağanüstü sürece rağmen sınava hazır olduklarını belirtirken, öğretmenler de sınav anında ve sonrasında öğrencilere destek olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

“16 Mart sonrasında olağanüstü bir durum gelişti”

Büyükşehir’in kurs merkezlerinden Merkez Şube Rehber Öğretmeni Özlem Özkan, 16 Mart’a kadar haftada bir yaptıkları deneme sınavlarını salgın sürecinde online ve günlük olarak sürdürdüklerini dile getirdi. Online deneme sınavına motive olamayan öğrencilerin evlerine basılı deneme kitapçıkları ulaştırdıklarını belirten Özkan, branş ve derslik bazında kurdukları WhatsApp Soru Çözüm” gruplarıyla da öğrencilerin sorularını hızlıca çözdüklerini ifade etti. Özkan,sürecin başından bu yana öğrencileri arayarak, psikolojik destek sağladıklarını ve öğrencilerin aileleriyle de iletişimi sürdüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Derslerimiz devam ediyordu. Haftalık denemelerimiz, etütlerimiz, soru çözüm saatlerimiz vardı. Veli görüşmeleri ve ev ziyaretleri yapıyorduk, öğretmenlerimiz öğrencilerimizi arıyordu. Velilerimiz kurumumuzu ziyaret etmek istediklerinde buraya gelebiliyorlardı. 16 Mart sonrasında olağanüstü bir durum gelişti. Bu durum karşısında aslında biz de paniğe kapıldık. Bu bağlamda öncelikle idari kadro, hocalarımız ve rehber öğretmenlerimizle acil durum toplantısı yaptık. Hemen bir plan, program çıkartıldı. Online derslerimiz başladı. Her sınıf için WhatsApp grupları kuruldu. Oradan öğrencilere denemeler ve notlar gönderildi.”

“Sınavın ertelenmesiyle birlikte bazı öğrencilerde aşırı bir rahatlama oldu”

Salgın sürecinde üniversite sınavının tarihlerindeki değişikliklere yönelik açıklamalar nedeniyle öğrencilerde belirsizlik ve kaygı durumunun ağır bastığını belirten Özkan, “Sınavın ertelenmesiyle birlikte bazı öğrencilerde aşırı bir rahatlama oldu, bazıları da paniğe kapıldı. Sınav bir ay ileriye alınmıştı. Fakat sonrasında biraz daha normalleşme sürecine girildiği için tekrar öne çekildi. Bu bağlamda da rehavete kapılan öğrenciler, ‘Konuları nasıl yetiştireceğiz?’ kaygısına kapıldı. Çünkü bir ay ileri alındığında, ‘Zaten daha zamanımız var, konuları nasıl olsa yetiştiririz’ demişlerdi. Ama aslında değişen çok bir şey olmadı. Biz kurum olarak konuları zaten bitirmiştik. Soru çözümlerine yönelik ilerliyorduk. Şu an iyi bir noktadayız. Sürecin de etkisiyle öğrencilerin paniğe kapılması, yapamayacaklarını düşünmeleri çok normal. Fakat sınav anında zaten o bilgilerin geri geldiğini görecekler”ifadelerine yer verdi.

“Hocalarımız,Sizinle iletişimimizi kesmeyeceğiz’ dedilerve kesmediler”

Öğrencilerden İrem Nur Özkan, ilk defa gireceği üniversite sınavına hazırlık aşamasında Büyükşehir’in kendisine büyük fayda sağladığını ve hayalinin Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olduğunu söyledi. Dönemin başında kurs merkezinde öğrenim görmeye başladığını ve salgın nedeniyle farklı bir hazırlık süreci geçirdiğini belirten Özkan,  Pandemi sürecine kadar gayet normal gidiyordu. Konular yetişecekti. Hala da yetişiyor zaten. O süreçte kurumun bir daha açılmayacağını düşünenler ve açılacağını düşünenler olarak ikiye bölünmüştük. Hocalarımız ‘Sizinle iletişimimizi kesmeyeceğiz’ dediler ve kesmediler. Haftada bir olan denemeler her güne çıktı. Bizden her hafta rapor istendi. Önce hangi dersten kaç soru çözdüğümüz, sonra da yanlışlarımız ve doğrularımız istendi. Konu eksiklerimiz giderildi. Öncelikle onların desteği, azmim ve ailemin desteğiyle bir şeyler yapabileceğimi düşünüyorum” dedi.

“Hayallerinizi gerçekleştirirsiniz ama başka insanların da hayallerine umut olursunuz”

Başkan Vahap Seçer’in gençlerin eğitimine gösterdiği önemin ve hizmetlerin kendilerine de umut olduğunu sözlerine ekleyen öğrenci Özkan, “Kendisine çok şey borçluyuz çünkü birçok şeyi değiştirdi. Hayallerinizi gerçekleştirirsiniz ama bununla birlikte başka insanların da hayallerine umut olursunuz. Böyle olduğunu düşünüyorum. Kendisinin bu sürece çok büyük bir desteği olduğunu ve diğer dönemlerden çok farklı bir dönem olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Burada öğrencilere gelecek gözüyle bakılıyor”

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü hayali için 2 yıldır sınava hazırlanan ve bu sene zorlu bir döneme rağmen Büyükşehir’in kurs merkeziyle hayallerine daha fazla yakınlaştığını belirten Serdal Ulaş Kayan, “16 Mart’a gelene kadar böyle bir durum olacağını hiç düşünmedim. 16 Mart’tan sonra da eğitim-öğretim kurumları eğitime ara verdiğin ‘Acaba nasıl toparlayabileceğim?’ diye düşündüm. Yanlış düşünmüşüm, çok rahat geçti. İlgi oldukça yüksek. Burada öğrencilere sadece öğrenci gözüyle bakılmıyor. Gelecek gözüyle bakılıyor. Öğrenciler olarak çok memnunuz” dedi.

Öğrencilerden Burçin Binici ise üçüncü sene gireceği sınavdan alacağı puanla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmak istediğini söyledi. 16 Mart’tan itibaren öğretmenlerin kendilerini tek tek ve düzenli olarak aradıklarını belirten Binici, “Hocalarımız aradı, ‘Durumun nasıl, bu durumdan nasıl etkilendin, psikolojin nasıl?diye sorup,ilgilendiler. Bana bayağı bir katkısı oldu. Birçok öğrenci rehavete kapılırken, ben ders çalışmaya devam ettim ve şu an önde olduğumu düşünüyorum. Bu sene, geçen senekinden çok farklı ve iyi hissediyorum. Hedefime daha yakınım” diye konuştu.

Çok Okunan Haber

TARSUS’TA MEME KANSERİ İLE MÜCADELEDE BÜYÜK ADIM

Tarsus Belediyesi 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’nda, Tarsuslu kadınlarla bir araya gelerek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla