Anasayfa / Güncel / AKDENİZ ZİRAAT ODASI MECLİS BAŞKANI ŞENOL IŞIK:ŞEFFAFIZ,ODAMIZI SİYASETE BULAŞTIRANLARA MÜSADE ETMEYİZ

AKDENİZ ZİRAAT ODASI MECLİS BAŞKANI ŞENOL IŞIK:ŞEFFAFIZ,ODAMIZI SİYASETE BULAŞTIRANLARA MÜSADE ETMEYİZ

Son günlerde sıkça gündeme gelen Akdeniz ziraat odasındaki iddiaları Meclis başkanı Şenol Işık’a sorduk.

Işık, Son günlerde sosyal medyada  bazı kişiler gündeme gelmek ve odamız üzerinden algı operasyonları yapmaktadırlar.

Bu iddiaları kabul etmiyoruz. Odamız Yönetimi şeffafdır ve her zaman çiftçimizin hizmetindedir. Söylenildiği gibi odamıza birilerinin şikayeti üzerine müfettiş gelmemiştir. Bizler odamızın şeffaflığı adına yaptığımız tespit sonucunda bir personelin Zaafiyeti üzerine mevcut başkanımız MAHMUT SAKALLI’nın müracatı ile genel merkezimizden müfettiş İncelemesi talep ettik.

Yaklaşık üç ay süren Müfettiş incelemesinde odamıza kanuni görevler, iş ve işlemler, yapılan alımlarda herhangi bir eksiklik bulunamamış, herşeyin kanun,yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapıldığı görülmüştür. Odamıza ait gelir gider her ay Meclis toplantısında dört yılda birde genel kurulda İbra edilir. Muhasebeye ait verilerde her yıl sonunda notere onaylatılarak muhafaza edilir.

Ancak ticari bir faaliyet olan sigorta aracılık a.ş çerçevesinde Tarsim poliçe Bedellerini çiftçiden zamanında tahsil etmediğimiz için, tahsil ettiğimizde de faiz almadığımız için, bazı personellere faiz tahakkuk ettirilmiştir.

Bunuda şöyle açıklayayım

Çiftçi her yıl ürününü sigorlatıyor, biz ürün sigorta sisteminin çitfçi tarafından kabul edilmesi için çok mücadele ettik. Düşünsenize eskiden ürün sigortası yoktu,çiftçi bir yıl boyunca eker diker, masraf eder,ama bir doğal afete maruz kaldığında bütün bir yıllık emeği boşa giderdi. Ülkede tarımın durumu malum,  ürün para etmiyor çiftçi zor para kazanıyor.hatta kazanmıyor ,üretim masrafları çok ağır,birde buna sigorta bedeli eklenince  doğal olarak masrafı artıyor,yüksek girdi maliyetleri ile boğuşan çiftçimiz ürün sigorta poliçe bedellerini zamanında ödenmiyor .Bir yıl, İki yıl hatta üç yıl sonra anca poliçe bedelini oda taksit taksit ödeyebiliyor.Bizde ziraat odası olarak yıllarca çiftçimize bu kolaylığı sağladık,seneye öder dedik,neden ?çünkü ziraat odası olarak çiftçinin üretimin,devamını sağlamak bizim görevimizdir.

Çiftçimizden poliçe bedellerini çok elzem olmadığı sürece hukiki yoldan tahsiline giymedik. Şayet böyle yapsaydık gecikme zammı, avukatlık ücreti gibi,diğer masraflarda çiftçimize ayrı bir yük olarak yansıyacaktı.

Ne yaptık,kısmi ödeme aldık,taksitlendirdik,gecikme zammı tahakkuk ettirmedik.Bir yıl önce prim borcunu ödeyemeyen çiftçinin sigortasını yine yaptık.

Çiftçimize sağladığımız bu kolaylık,yolsuzluk değil,çiftçimize yapılan bir ayni yardımdır.Hatta sigorta sisteminin gereği poliçe kesildiği anda alınması gereken %25 peşinatıda almadık. Hepsini hasat sonuna bıraktık ki çiftçimiz sigorta yaptırabilsin,ürününü devlet güvencesine alabilsin ve üretimin devamını sağlasın.Oda yöneticilerinin bilgisi dahilinde olan bu iş ve işlemlerden dolayı üç personele idari soruşturma açıldı. Çalışanlarımıza geç tahsilattan dolayı oluşan gecikme ücreti tahakkuk ettirildi ve çalışanlarımızca bu bedeli ödendi,dolayısıyla iddia edilen kamu zararı ortadan kalktı.Tabiki bu duruma maruz kalan çalışanlarımız kanuni haklarını aramak adına mahkeme yoluna gideceklerdir.Neticesinde yargı kararı olmadan kimseyi de suçlamayız,kaldı ki Öyle söylenildiği gibi uçuk kaçık rakamlar da değildir. Yargılama sonucunda çıkacak her türlü karara saygılıyız ve Türk adaletine güveniyoruz. Çünkü bu şeffaflığı bizler seçilirken çiftçimize söz vererek göreve geldik.

Yine bazı iddialarda milletvekili Cengiz Gökçel’in adı sık sık dile getiriliyor. Sayın milletvekilinin seçildikdikten sonra odamız ile bir bağlantısı kalmamıştır. Ama çiftçiler adına seçildiği için mecliste çiftçinin sesi olmaya devam ediyor.Çiftçilerimizin yaşadığı en küçük bir sorunu sayın milletvekilimize  iletiyoruz.

Sağolsun mücadelesini veriyor,Kendisine çiftçimizin sesi olduğu için teşekkür ederim.

Bizler Mersin çiftçisi için çalışıyoruz. Ziraat odaları icra organı değildir. Ürün fiyatı belirleyemeyiz,taban fiyat belirleyemeyiz.6964 sayılı kanunda belirtildiği üzere sorunları ilgili makamlara iletmekle görevlidir. Bunuda yıl yıl,gerek raporlar gerek basın,gerekse toplantılarda alınan kararlar çerçevesinde ürün bazında ilgili makamlara iletiyoruz. Eksiğimiz varmıdır tabiki vardır,insanız neticede,tüm üyelerimizden sorunlarını ivedilikle odamıza,odamıza gelemeyen çiftçilerimizin köy ve mahallelerde mevcut delegelerimiz vasıtasıyla bizlere iletmesini bekliyoruz. Yaşanan sorunların takipçisi olacağız, zaten görevimiz budur.

Amacımız şeffaf bir oda yönetimi yapmaktır bundan dolayı şikayet ve inceleme isteyen tüm üyelerimize hesap vermek boynumuzun borcudur.

Odamızda mevcut yönetici bir arkadaşımızın sosyal medyada konu ile ilgili paylaşımları olmuştur. Müfettiş talep ettiği,yolsuzlukları ortaya çıkardığını ifade etmektedir. Neticede en başta belirttiğim gibi müfettiş talebinde bulunan mevcut başkanımızdır. Bu durum resmî kayıtlarda mevcuttur,yargıya intikal etmiş bir konu ile ilgili nihai karar olmadan insanları yolsuzluk ile suçlamak,ne ahlaki olarak nede vicdani olarak doğru değildir.Bu olsa olsa siyasi ranttır. Bu şahsın siyasi kimliği var ve oda başkanlığına aday olduğunu daha önce açıklamış bir insan,dolayısıyla insanları etkileme adına ziraat odasını kullanarak böyle haksız ithamlarda buluşmaktadır. Biz de Mersin Akdeniz ziraat odası olarak bu arkadaşımızın siyasi rant sağlama çabalarını odamız üzerine yapmasına asla müsade etmeyeceğiz. Zaten bu kişi hakkında sosyal medyada odamızı küçük düşürme eylemine giriştiği için 6964 sayılı kanun,yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde disiplin soruşturması açılmıştır.    

Tabiki odamızda farklı siyasi görüşlerde arkadaşlarımız yönetim kurulunda mevcuttur. Ancak bilinmelidir ki ziraat odaları gibi mesleki kuruluşlar siyaset üstüdür. Ziraat odaları siyaset üzerine bakış açısıyla çiftçi için çözüm üretmeye çalışan Kuruluşlarıdır. Kimse odamızı siyasete malzeme yapmasın.

Çok Okunan Haber

SİLİFKE BELEDİYESİ KENT LOKANTASI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

Silifke Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ve özellikle dar gelirli vatandaşların bütçelerine destek olmayı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla