Anasayfa / Güncel / TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN SES VER

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN SES VER

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Şube Başkanı ve aynı zamanda Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Gürağaç, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için ‘Eşitliğe Ses Ver’ etkinliği düzenlediklerini belirten bir basın açıklaması yaptı.

Belgin Gürağaç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği; cinsiyete dayalı ayrımcılık yapılmaksızın, tüm bireylerin toplumsal yaşamın her alanında hak ve fırsatlardan eşit ve adil olarak yararlanmasıdır. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği bir insan hakları meselesidir. Bu görüşümüzden hareketle, Birleşmiş Milletler’in He For She akımından ilham alarak bir konser düzenlemek ve farkındalık yaratmak istedik.

He For She , toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek adına erkeklerin kadınlar için yaptığı projeleri ve etkinlikleri kapsayan bir akımdır. Bu akım kapsamında; kente değer katan Mersinli doktor, avukat, fahri konsolos, iş insanları ve belediye başkanları bu projede Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için ses veriyor, senfoni orkestrası eşliğinde birbirinden güzel şarkılar ve şiirler söylüyorlar.

Biletler bağış karşılığı dağıtılacak ve bu bağışlar TKKD bursiyerlerinin eğitimine destek olmak için burs fonuna aktarılacak. Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şubesi olarak,6 aydır hazırlığını yaptığımız konser için 15 Haziran 2022 tarihinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alıyoruz.

Proje genel koordinatörlüğünü ve genel sanat yönetmenliğini Seda Yörenç’in, Genel Müzik Direktörlüğü’nü Orçun Utlu’nun, Koro Şefi ve Sanat Danışmanlığını Anıl Aydın’ın yaptığı konserin sunuculuğunu sanatçı Volkan Severcan üstlenecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde,maestro Daniel Federon’un senfonik orkestramızı yöneteceği bu güzel gecede hep birlikte Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ için ses vermeyi umuyoruz.”

Çok Okunan Haber

BAŞKAN SEÇER MERSİN SANAYİ SİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi …

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla