Anasayfa / Güncel / MERSİN BÜYÜKŞEHİR, MAHALLE MAHALLE AŞURE DAĞITTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, MAHALLE MAHALLE AŞURE DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 4 merkez ilçenin dezavantajlı mahallelerinde 15 bin adet aşure dağıttı. Önceki günlerde 13 ilçenin işlek noktalarında 50 bin adet aşure dağıtan Büyükşehir, mahallelerle birlikte bu yıl vatandaşlara toplam 65 bin adet aşure ikramında bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla kentin işlek noktalarında başlattığı aşure dağıtımı dezavantajlı mahallelerde devam etti.

Bu yıl 65 bin aşure dağıtıldı

Aşhane’de pişen 50 bin adet aşure önceki günlerde 13 ilçenin işlek noktalarında vatandaşlara ulaşmıştı. Büyükşehir ekipleri; Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli’den oluşan 4 merkez ilçenin dezavantajlı mahallelerinde de aşure dağıtımına başladı. 15 bin adet aşure, mahallelerin ortasında kurulan stantlardan vatandaşlara ikram edildi.

Aşureler birlik ve beraberliği pekiştirdi

Alışverişten dönen kadınlar, işe giden emekçiler, sokakta oynayan çocuklar ve araçlarıyla dağıtım noktasından geçen çok sayıda vatandaş aşurelerini alıp gündelik hayatlarına devam etti. Balkondan görüp dağıtım noktalarına gelen vatandaşlar da paylaşmayı ve beraberliği temsil eden aşureleri tattı.

“Aşureyi biraz da Mersinimize benzetiyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Aşhane Sorumlusu Ergün Horoz, kentin işlek noktalarında ve dezavantajlımahallelerinde bu yıl toplam 65 bin adet aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, Mersin’in tüm ilçelerindeki işlek caddelerde 50 bin adet aşuremizi dağıtmış bulunmaktayız. Şimdi de 15 bin adet aşuremizi merkez 4 ilçenin özellikle dezavantajlı bölgelerinde dağıtıyoruz.Aşure birçok malzemeyle yapılan bir tatlımız. Bunu da biraz Mersinimize benzetiyoruz. Birçok kültürün bir arada yaşadığı Mersinimizde birlik ve beraberlik içerisinde aşuremizin dağıtımını gerçekleştiriyoruz dedi.

“Durumu olan var olmayan var, yapabilen var yapamayan var”

Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi’ndeki aşure dağıtımında bulunan mahalle sakinlerinden Ayhan Dalgıç, “Şu mübarek ayımızda Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Allah kabul etsin. Darısı her sene olsun. Durumu olan var olmayan var. Yapabilen var yapamayan var” diye konuştu.

“Memnun kaldık”

Eğriçam Mahallesi sakinlerinden Emel Kaynak da alışverişten döndüğü sırada ikram edilen aşureyi alırken, Aşure ayı olduğu için bu ay aşure dağıtılıyor. Ben de dağıtım yaptım, Allah kabul etsin. Her sene dağıtıyor. Çünkü her sene alıyorum. Bazen Muğdat Camii’ye gidiyorum, orada da dağıtılıyor. Memnun kaldık. Belediye Başkanımızdan çok memnunum. Çok güzel şeyler yaptı. Ona minnettarız, onu seviyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çok Okunan Haber

YILDIZ “ SİYASET ALGILAR ÜZERİNE YAPILMAYA BAŞLANDI”

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Yörüklerin yaşam alanlarını yok edenlerin bugün Yörük kültürü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla