Anasayfa / Güncel / “Bugün anlaşıldı ki Tufan Bey provokatördür”

“Bugün anlaşıldı ki Tufan Bey provokatördür”

Akdeniz Belediye Meclisinde her oturumda kavga çıkaran MHP’li Tufan Nenni, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümüyle ilgili konuşmalardan bile tartışma çıkarmayı başardı, lafı terör örgütüne, Kandil’e, HDP’li ve CHP’li belediyelere getirdi. HDP’li meclis üyesi Nuriye Arslan, “Bugün de net görüldü ki Tufan Bey provokatördür” dedi.

Akdeniz Belediye Meclis toplantısında meclis üyeleri 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili görüşlerini dile getirdi. HDP’li Meclis Üyesi Nevzat Baran kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinden bahsederken ‘Kafaların değişince nelerin değişebileceğinin bir kanıtıdır bu’ ifadelerini kullandı. Her meclis oturumunda tartışma çıkaran MHP’li meclis üyesi Tufan Nenni bu meclisi de boş geçmedi ve CHP’li Büyükşehir Belediyesini hedef aldı.

Nenni, “Kadınların bir gün anılmasına hep karşıyım. İstiyoruz ki analar 365 gün hiç ağlamasın, çocukları için nöbet tutmasın. Kadınları düşünüyormuşsunuz, o kadınlar sizin engellediğiniz yollardan dolayı asfalt olmadığı için kapısını penceresinin tozunu almak zorunda kaldı.

Şimdi kardeşim dedi ki engellilerin hakları engelleniyor, yahu engelli annene babana kardeşine baktığın için bu devlet para veriyor sana.

Kafalar değişince çok şey değişti. Kafalar değiştiği için biz Akdeniz’de Kandil’e giden bütün hortumları kestik, şimdi Büyükşehir’de kafalar değişince neler değişti gördük. Herkes her şeyi biliyor” diye konuştu.

Nenni’yi provokatör olmakla suçlayan HDP’li Meclis Üyesi Nuriye Arslan, “Bugün de net görüldü ki Tufan Bey provokatördür. Başka bir adı yok. Biz burada seçme ve seçilme hakkına ilişkin söz hakkı alıp ülkemiz ve dünyaya dair değerlendirme yapamayacak mıyız?

Bunu yaptığımızda bile farklı yere çekmek zorunda mısınız?

Gerçekten üretecek bir siyasetiniz yok. Bir kısmı düşman olarak kestirmişsiniz gözünüze Kuran-ı Kerim’den ayet bile okunsa burada buna bile karşı çıkmayı kendinize adet edinmişsiniz. Ayıp ya.

Kadın hakları için mücadele eden bizim partimizde bugün cezaevi dolmuş tıkanmış. Ona da değinelim o zaman. Biz siyasetini yapmadık, sadece biz bugünün önemine değindik bitti.

Böyle konuştukça seviyeniz açığa çıkıyor” ifadelerini kullandı

Haber:Abidin Yağmur

Çok Okunan Haber

AKP’Lİ GÜLTAK BORÇ YÜKÜ BIRAKMIŞ

31 Mart Seçimlerinde Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı seçilen DEM Partili Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, …

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla