SON DAKİKA
Logo
Mersin Mersin 26° Güneşli

Vahap Seçer’den CHP’ye Kenetlenme Çağrısı

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP kurultayını iptal ederek Özgür Özel yönetimini görevden uzaklaştırma kararına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den sert tepki geldi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nı iptal ederek mevcut yönetimi görevden uzaklaştırma kararı almasının ardından ilk kurumsal tepki Mersin’den geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yargının bu hamlesine çok sert tepki gösterdi.

Alınan “mutlak butlan” kararının hukuki değil, siyasi bir müdahale olduğunu savunan Başkan Seçer, bu adımın partiyi içeriden zayıflatmayı hedefleyen bir oyun olduğunu ileri sürdü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamuoyuna duyurduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Mutlak butlan kararı; hukukun evrensel ilkeleriyle, demokrasiyle ve siyasi etikle bağdaşmayan bir karardır. Yargının, siyaseti dizayn etmenin bir aracı haline getirilmesi kabul edilemez.

Amaç Cumhuriyet Halk Partisi’ni kendi içinde ayrıştırmak, zayıflatmak ve toplumsal umudu yıpratmaktır.

Bugün hepimize düşen görev; kurulan tuzakları görmek, tarihsel sorumluluğumuzun bilinciyle hareket etmek ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak iradesi etrafında kenetlenmektir.

mersinhalkhaber

Yorumlar (0)

Bu haber için henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Logo
İletişim

YENİŞEHİR/MERSİN

+90 532 522 29 73

info@mersinhalkhaber.com

Bizi Takip Edin

© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.

WhatsApp İhbar Hattı