SON DAKİKA
Logo
Mersin Mersin 29° Güneşli

'Topuklu Efe' Özlem Çerçioğlu’na kötü haber! Aydın’daki ankette çarpıcı sonuçlar…

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun AK Parti'ye transfer olmasının ardından açıklanan seçim anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. AK Parti’nin oyu çakılırken CHP'nin oyu ise dikkat çekti.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun AK Parti'ye katılması, iktidar partisinde beklenenin aksine bir etki oluşturdu. Aydın'daki halk desteğini büyük ölçüde kaybeden ve "Topuklu Efe" olarak tanınan Çerçioğlu'nun AK Parti'ye geçişinin birinci yılında yapılan ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Anketçi ve veri analisti Murat Kızılboğa'nın paylaştığı verilere göre, genel seçimlerde Aydınlı seçmenin yüzde 28'inin oyunu alan AK Parti'ye desteğin, Ağustos 2026 anketinde yüzde 24 seviyesine kadar gerilediği görüldü.

"Bu pazar genel seçim olsa tercihinizi kimden yana kullanırsınız?" sorusu yöneltilen Aydınlı seçmenin yarıya yakını, Özgür Özel'in temmuz ayında kurduğu YENİ Parti'yi tercih edeceğini belirtti.

Anket sonuçları şu şekilde…

Yüzde 49,0 - YENİ Parti (+0,3)
Yüzde 24,5 - AK Parti (+0,3)

Yüzde 7,2  - MHP (-0,3)
Yüzde 6,5 - İYİ Parti (+0,2)

Yüzde 6,2 - DEM Parti (+0,2)
Yüzde 3,0 - ZP (-0,3)

Yüzde 2,2 - CHP (-0,4)
Yüzde 1,4 - Diğerleri

Milletvekili Dağılımı

6 - YENİ Parti

2 - AK Parti


Muharrem Çağatay

Yorumlar (0)

Bu haber için henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Reklam

Logo
İletişim

YENİŞEHİR/MERSİN

+90 532 522 29 73

info@mersinhalkhaber.com

Bizi Takip Edin

© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.

WhatsApp İhbar Hattı