SON DAKİKA
Logo
Mersin Mersin 26° Güneşli

Resmi Gazete'de yayımlandı: Mersin’de iki yeni idare mahkemesi kurulacak

Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Mersin’de 3 ve 4. İdare Mahkemelerinin kurulmasına karar verildi. Yeni mahkemelerin yargı çevresi Mersin il sınırları olarak belirlendi.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Mersin’de yeni idare mahkemelerinin kurulmasına karar verildi. Buna göre kentte 3 ve 4. İdare Mahkemeleri faaliyete geçirilecek.

Kararda, mahkemelerin kuruluşuna ilişkin düzenlemenin Adalet Bakanlığının teklifi doğrultusunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının olumlu görüşleri alınarak yapıldığı belirtildi.

Yeni idare mahkemelerinin yargı çevresinin Mersin il sınırları olarak belirlendiği kaydedilirken, kararın 26 Ocak 2026 tarihli Bakan Oluru ile alındığı ifade edildi.

İdare Mahkemelerinin kuruluşu ve görevlerine ilişkin düzenlemenin, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Mersin Halk Haber

Yorumlar (0)

Bu haber için henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Logo
İletişim

YENİŞEHİR/MERSİN

+90 532 522 29 73

info@mersinhalkhaber.com

Bizi Takip Edin

© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.

WhatsApp İhbar Hattı