SON DAKİKA
Logo
Mersin Mersin 22° Güneşli
İstanbul İstanbul 20° Güneşli
Ankara Ankara 14° Parçalı bulutlu
İzmir İzmir 16° Açık
USD: 46,45 TL
EUR: 53,27 TL
GBP: 61,44 TL
BTC: $0 / 0 TL

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NİN “TAŞ MEKTEP KENT MÜZESİ” PROJESİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDEN HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

Mezitli Belediyesi’nin kentin kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla hayata geçirdiği “Mezitli Taş Mektep Kent Müzesi” projesi, Tarih Kentler Birliği (TKB) tarafından, “Anadolu’nun derin kültürel zenginliğini yansıtan kent dokularını koruma ve yaşatma” amacıyla düzenlediği program sonucunda hibe desteği almaya hak kazandı.

Tarih Kentler Birliği tarafından düzenlenen proje yarışmasına 109 belediyeden 129 proje katılırken, Mezitli Belediyesi’nin “Taş Mektep Kent Müzesi” projesi, desteklenmeye değer görülen projeler arasında yer aldı. Yüz yıllık geçmişiyle Mezitli’nin simgelerinden biri olan Taş Mektep, proje kapsamında kentin tarihî ve kültürel belleğini yansıtan bir kent müzesine dönüştürülüyor. Restorasyonu tamamlanan yapı; vatandaşların bağışladığı eski tarım aletleri, ev eşyaları, geleneksel objeler ve fotoğraflarla yeniden hayat bulacak.Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mezitli’de eğitimin simgesi olan Taş Mektep, şimdi her bir bağış sahibinin adıyla birlikte sergilenecek objelerle “Taş Mektep Kent Müzesi” olarak geçmişle geleceği buluşturacak.

default

“TARİH KENTLER BİRLİĞİ’NDEN ALDIĞIMIZ BU DESTEK, KÜLTÜREL MİRASIMIZA VERDİĞİMİZ ÖNEMİN BİR GÖSTERGESİDİR”

Projeye ilişkin açıklamada bulunan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Taş Mektep, Mezitli’nin hafızasıdır. Amacımız, geçmişin izlerini bugünün insanıyla buluşturmak ve bu değerleri geleceğe taşımaktır. Tarih Kentler Birliği’nden aldığımız bu destek, kültürel mirasımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın tarihi eşya bağışlarıyla müzemiz her geçen gün daha da zenginleşiyor.” ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediyesi, hibe desteğiyle birlikte Taş Mektep’inmüze sürecini tamamlayarak, Mezitli halkının ve kente gelen ziyaretçilerin hizmetine sunmayı hedefliyor.Vatandaşlar, proje kapsamında evlerinde bulunan tarihî objeleri bağışlayarak Mezitli’nin kültürel mirasına katkıda bulunmaya davet ediliyor.

mersinhalkhaber

Yorumlar (0)

Bu haber için henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Logo
İletişim

YENİŞEHİR/MERSİN

+90 532 522 29 73

info@mersinhalkhaber.com

Bizi Takip Edin

© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.

WhatsApp İhbar Hattı