SON DAKİKA
Logo
Mersin Mersin 23° Hafif sağanak

Mersin Tarsus'ta üzüm pekmezi mesaisi başladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, sonbahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte geleneksel üzüm pekmezi yapım mesaisi başladı.

​Yörede asırlardır sürdürülen geleneği yaşatan üreticiler, bağlardan büyük bir emekle topladıkları üzümleri pekmeze dönüştürmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Sabahın erken saatlerinde bağlara giren tarım işçileri ve aileler, özenle kestikleri üzümleri küfelere doldurarak pekmezhanelere ve evlerin bahçelerine taşıyor.
​Geleneksel yöntemlerle ezilerek suyu çıkarılan üzümler, özel taşlarla çökertildikten sonra dev kazanlarda saatlerce kaynatılıyor. Odun ateşinde, kıvamını alana kadar aralıksız karıştırılarak hazırlanan Tarsus pekmezi, hem lezzeti hem de yüksek besin değeriyle kış aylarının vazgeçilmez şifa kaynakları arasında yer alıyor.

​Bölge üreticileri, bu yılki rekolteden ve ürün kalitesinden memnun olduklarını belirtirken; katkısız ve doğal yollarla üretilen pekmezlerin kısa süre içinde tezzgahlardaki yerini alması bekleniyor.


Muharrem Çağatay

Yorumlar (0)

Bu haber için henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Reklam

Logo
İletişim

YENİŞEHİR/MERSİN

+90 532 522 29 73

info@mersinhalkhaber.com

Bizi Takip Edin

© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.

WhatsApp İhbar Hattı