CHP, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un tutuklanması ve görevden alınmasının ardından Silifke Belediye Başkan Vekili adayını belirledi. CHP Meclis Grubu, başkan vekili seçiminde Oğuzhan Kökten'i destekleyecek.
Silifke Belediye Meclisinde CHP'nin 21, AKP'nin 5, MHP'nin 5 üyesi bulunuyor. Başkan vekilinin meclis üyeleri arasından seçilmesi gerekiyor.
CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:
"Silifke Belediye Başkanımız Sayın Mustafa TURGUT’un tutuklanmasının ardından, 29 Haziran 2026 Pazartesi günü yapılacak Belediye Başkan Vekilliği seçimine ilişkin kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.
Mersin İl Başkanımız Sayın Koral ÖMÜR, İl Sekreterimiz Sayın Çağdaş Zakir CEYLAN, ilçe yönetimimiz ve belediye meclis üyelerimizin katılımıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda;
Silifke Belediye Meclis Üyemiz Sayın Oğuzhan KÖKTEN’in Belediye Başkan Vekili adayımız olarak belirlenmesine karar verilmiştir.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Silifke halkının tarihi bir oy oranıyla ortaya koyduğu irade, en büyük güvencemizdir.
45 bin hemşehrimizin emaneti olan Silifke Belediyemizde hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Silifkeli Hemşehrilerimizin iradesi ve kararı asla sahipsiz bırakılmayacaktır.
Alınan bu kararın partimize, Silifke’mize, Mersin’imize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
Birlikte Başaracağız!"
© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.