Mersin’de Büyükşehir, Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik operasyonların ardından CHP Mersin İl Başkanlığı’ndan sert açıklama geldi.
CHP Mersin İl Başkanı Koralp’in yaptığı açıklamada; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ile bazı belediye bürokratlarının gözaltına alınmasına tepki gösterildi.
Açıklamada operasyonların “demokrasiye ve Mersinlilerin iradesine müdahale” olduğu savunuldu.
CHP Mersin İl Başkanlığı, belediye başkanlarının halkın oylarıyla göreve geldiğine dikkat çekerek, “Sandıkta kazanılamayan belediyelerin yargı eliyle baskı altına alınmaya çalışıldığı” iddiasında bulundu.
“Sandıkla gelenin siyasi kumpaslarla gitmesine izin vermeyeceğiz”
CHP Mersin İl Başkanlığı açıklamasında, “Bu hukuksuzluğu asla kabul etmiyoruz. Sandıkla gelenin siyasi kumpaslarla gitmesine izin vermeyeceğiz. Mersin halkının iradesine, belediyelerimize ve başkanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, operasyonların yalnızca belediye başkanlarını değil, onlara oy veren yüz binlerce Mersinliyi de ilgilendirdiği savunularak, sürecin hukuki ve siyasi açıdan yakından takip edileceği belirtildi.
CHP Mersin İl Başkanlığı, yetkililere gözaltındaki belediye başkanlarının serbest bırakılması çağrısında bulunurken, hukuki ve siyasi mücadelenin sürdürüleceğini açıkladı.
© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.