Anasayfa / Güncel / SEÇER, İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELMEYİ SÜRDÜRÜYOR

SEÇER, İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsusta bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek tekstil işçileriyle bir araya geldi. 2019 seçimlerinde de aynı fabrikayı ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Seçer, “5 yıldır sizlere hizmet etmenin mutluluğuyla çalıştık” dedi.

Sosyal Konut Projesinden bahseden Seçer, “Alt gelir grubu için küçük daireler yapacağız ve kiraya vereceğiz. Gelecek 5 yıl için bizi heyecanlandıran en önemli projemiz bu. Sosyal Konutlar hem burada hem Mersin merkezde hem de diğer ilçelerimizde olacak” diye konuştu.  

Tarsus Tramvayının hayal olmadığını ve en kısa sürede inşaatını başlatıp hizmete sunacaklarını duyuran Seçer, “Adana istikametinden otogara, ana caddeden üniversiteye kadar devam edecek. Tarsus düz bir zemin üzerinde olduğu için 12 kilometre yapacağız ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsusta bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek,tekstil işçileriyle bir araya geldi. Başkan Seçer, fabrika girişinde işçiler tarafından coşkuyla karşılandı.

5 yıldır sizlere hizmet etmenin mutluluğuyla çalıştık”

İşçilere seslenen Başkan Seçer, 2019 seçimlerinde de aynı fabrikayı ziyaret ettiğini kaydederek, 5 yıldır sizlere hizmet etmenin mutluluğuyla çalıştık dedi.

Başkan Seçer, kadın çalışanların ağırlıkta olduğu fabrikada, Büyükşehir Belediyesinin kadınlarla ilgili hizmetlerini anlatarak, Kadınları çok önemsiyoruz. Özellikle Mersin gibi göçle büyüyen ve her kültürün olduğu bir yerde kadın sorunları öne çıkıyor. Bunu mutlu olarak söylemiyorum ama bu bir gerçek” dedi. Mersinden Kadın KooperatifiBaşkanı ve eşi Meral Seçerin de kooperatif çatısı altında kadınlarla ilgili önemli işler yaptığını söyleyen Başkan Seçer, kadınlara cesaret vermek istediklerini ifade etti.

“Kadınlara meslek edindirmeyi önemsiyoruz”

Kadınların ayakları üzerinde durması ve çalışması için meslek edindirme kursları açtıklarını söyleyen Başkan Seçer, Kadın çalışmalı, ekonomik bağımsızlığı olmalı ki eşine bağımlı olmasın. Kadının ekonomik olarak özgürlüğe ihtiyacı var, bir mesleğinin olması lazım. Meslek edindirme kurslarına önem veriyoruz. Bahçe Mahallesinde bir tane kurs açacağız diye belirtti.

Her birimde çalışan kadınların sayısı arttı

Başkan Seçer, açtıkları meslek edindirme kurslarında kadınların aldıkları eğitimlerin detaylarını aktararak, Duvar ustası, sıvacı, kaynakçı, mobilyacı olmak üzere her konudaeğitim alıyorlar. Her birimde çalışan kadınların sayısı arttı. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan her 100 kişiden 26sı kadın. Daire başkanı da temizlikişçisi de şoför de marangoz da var. Kadınlar her alanda olsun istiyoruz ve bunu önemsiyoruz ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, tekstil fabrikasında çalışan kadınlara Alo 185 hizmetinin detaylarını anlattı. Seçer, Büyükşehir Belediyesinin refakatçi evi, bebek paketi, hamile bakım sütü gibi hizmetlerden yararlanmak için hattı arayabileceklerini ya da herhangi bir konuda talep, şikayet ve isteklerini Alo 185 Teksin üzerinden kendisine iletebileceklerini aktardı. Tarsusta 17 noktada Mahalle Mutfağı olduğunu belirten Seçer, “3 çeşit yemeği 10 liraya alırsınız. Tekstilde, tarlada, atölyede çalışan insanlar evine giderken yemeğini alabiliyor. Ali Boltaç da yeni belediye başkanınız olacak. Yeni dönemde ucuz ekmek satışı devam edecek. Bundan endişeniz olmasın” dedi.

“Sosyal Konut Projesi gelecek 5 yıl için en önemli projelerimizden

Sosyal Konut Projesinden bahseden Seçer, “Alt gelir grubu için küçük daireler yapacağız ve kiraya vereceğiz. Binlerce konut yapacağız ve Tarsusta da yapacağız. Hem kira, hem kira öder gibi satış yapacağız. Gelecek 5 yıl için bizi heyecanlandıran en önemli projemiz bu. Size de bunun sözünü veriyoruz. Biliyorsunuz kira bedelleri çok yüksek. Binlerce daire yapacağız. Belediye alt gelir grupları için uygun fiyatlarla kiraya verecek ve uygun fiyatlarla satışını yapacak. Sosyal Konutlar hem burada hem Mersin merkezde hem de diğer ilçelerimizde olacak” diye konuştu.  

“Mersin merkezde hangi standartta iş yapıyorsak burada da aynısını yapacağız”

Eski Şelale Otelin yerine Tarsuslular için Sosyal Yaşam Merkezi yapacaklarını müjdeleyen Seçer, Çocuklarınızla, eşinizle, akrabalarınızla gidin diye orayı yapıyoruz.Çocuklarınız için orada oyun alanları, tiyatro salonu, sizler için de kahvaltı yapabileceğiniz bir kafe olacak.Ayrıca sosyal etkinlik alanı da yapacağız. İçerisinde kreşve taziye evi; çocuklar için de okuma salonu, dershane;kadınlar için de kadın atölyeleri ve meslek edindirme atölyeleri var. Bizim Sosyal Yaşam Merkezi tamamen kadınlara ve çocuklara dokunan hizmetlerdedi.

Caddelerin bakımlı ve yeni olduğuna değinen Seçer, “Mersin merkezde hangi standartta iş yapıyorsak hiç merak etmeyin burada da aynısını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz sözlerine yer verdi.

“Tarsus Tramvayı hayal değil

Tarsus Tramvayının hayal olmadığını ve en kısa sürede inşaatını başlatıp hizmete sunacaklarını duyuran Seçer, “Adana istikametinden otogara, ana caddeden üniversiteye kadar devam edecek. Tarsus düz bir zemin üzerinde olduğu için 12 kilometre yapacağız. Güvenle, inançla bizlere destek verin. Tarsusta Ali Boltaç, Mersin Büyükşehirde hemşehriniz Vahap Seçere desteğinizi istiyoruz diye sözlerine son verdi

Kış: “Başkanımız bu kentte bir fark yarattı”

Kadınların desteğiyle Başkan Seçerin görevine devam edeceğini kaydeden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Vahap Başkanımızın bütün projelerinde çok hassasiyetle ve özenle çalıştığını yakından bilen biriyim. Çünkü kendisiyle 4,5 yıl Mersin Büyükşehir Belediyesinde Meclis üyesi olarak görev yaptım. Özellikle emekçilerle, işçilerle ve kadınlarla ilgili projelerine ayrı bir özen ve önem gösterdiğini bizzat bilenlerdenim. Vahap Seçer Başkanımız bu kentte bir fark yarattı; kadınların özgüvenli bir şekilde ayakları üzerinde durabilmesini sağlayarak; Ben de bir bireyim diyebilecek projelerde bir çığır açtı sözlerine yer verdi.

Boltaç: “Hep birlikte Tarsusta tarih yazacağız”

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, seçildiği takdirde Tarsus için özveriyle çalışacağını ve kendisini kanıtlayacağını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu 5 yıllık süreçte kendisini tüm Türkiyeye kanıtladı. Ben de Tarsusun evladı olarak kendimi önce sizlere, sonra Türkiyeye kanıtlamak istiyorum. Bana bu fırsatı verirseniz inanın önümüzdeki süreçte uyumla, huzurla ve memnuniyetle hizmet edeceğimizi tüm Türkiyeye göstereceğiz. Hep birlikte Tarsusta tarih yazacağız” dedi.

Çok Okunan Haber

ULAŞ MAHALLESİ’NDE ŞEHİTLER İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Tarsus’un Ulaş Mahallesi’nde, Kurtuluş Savaşı yıllarında bölgede kurulan Tozkoparan Müfrezesi’nde şehit düşenler başta olmak üzere …

Araç çubuğuna atla