CHP’nin “Terörsüz Türkiye” komisyonuna katılma kararı birçok kesimde tepki çekerken, gazeteci İsmail Saymaz bu karara ilişkin dikkat çekici bir iddia ortaya attı.
AKP ve MHP’nin başlattığı “Terörsüz Türkiye” süreci, DEM Parti’nin de dahil olmasıyla ilerlerken, gündemde şimdi bu süreci bir üst aşamaya taşıyacak komisyon çalışmaları yer alıyor.
Son ana kadar CHP’nin komisyona katılması beklenmezken CHP Genel Başkanı Özgür Özelyaptığı açıklamayla komisyonda olacakları açıklamasında bulundu.
Özel’in bu sözleri kimi kesimlerden tepki görürken gazeteci İsmail Saymaz, CHP’nin bu adımının arkasında bir pazarlık yattığı iddiasında bulundu.
Saymaz, gündemi sarsacak bir iddiayı kamuoyuyla paylaştı. Saymaz’a göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile devlet arasında kritik bir mutabakata varıldı.
“BELEDİYE BAŞKANLARI SERBEST KALACAK”
Söz konusu iddiaya göre, anlaşma kapsamında belediye başkanlarına yönelik yeni bir operasyon yapılmayacak. Ekrem İmamoğlu ve CHP’li belediye başkanları serbest kalacak.
