Anasayfa / Güncel / Milletvekili Bozan: Halkın iradesine müdahale etmek hırsızlıktır!

Milletvekili Bozan: Halkın iradesine müdahale etmek hırsızlıktır!

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP tarafından Akdeniz ilçesine seçmen kaydırıldığı iddialarının yerel basına yansımasının ardından yaptığı açıklamada, “Seçmen kaydırma suretiyle halkın iradesine müdahale etmek hırsızlıktır.

Hırsızlık; hem suç hem de günahtır” dedi. Yurttaşlara da seslenen Milletvekili Bozan, “Herkes kendi ikametgahlarını kontrol etsin. Kendi ikametgahlarında aile bireyleri dışında herhangi bir kayıt varsa bize ulaşın, bildirin” diye konuştu.

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Mersin’in Akdeniz ilçesine AKP tarafından farklı ilçelerden seçmen kaydırıldığı yönündeki iddialar, kent gündeminde sıklıkla yer almaya başladı. Söz konusu iddianın yerel başına yansımasının ardından Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av Ali Bozan, açıklama yaptı.

“AKDENİZ’İ KAZANAMAYACAKSINIZ”

Akdeniz ilçesine seçmen kaydırıldığı yönünde aldıkları duyumun başına yansımasıyla konunun ciddi bir boyuta taşındığını ifade eden Milletvekili Bozan, “Yenişehir ve Mezitli ilçelerinden Akdeniz ilçesine seçmen kaydırıldığı iddiaları basına yansıdı. Bu seçmenlerin Akdeniz Belediyesi seçimlerinde AKP’ye oy vereceği, muhtarlık seçimlerinde de bu konuda belediyeye yardımcı olacak muhtarlara oy vereceği şeklinde iddialar yerel basına yansıdı. Bu iddialar bugüne kadar adı geçen AKP tarafından yalanlamış değil” dedi.

Bu iddiaların yalnızca bunla sınırlı kalmayıp Akdeniz Belediyesinde işe alınan yeni işçiler ve çalışan personel üzerinden de farklı ilçelerden Akdeniz’e seçmen kaydırmalar şeklinde de iddialar olduğunu dile getiren Bozan, “14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti ile AKP arasındaki fark 13 bin. Yapılacak olan yerel seçimlerde AKP eğer 13 bin oyluk farkı seçmen kaydırma ile kapatacağını düşünüyorsa kesinlikle yanlış bir hesap içerisinde. Seçmen kaydırma suretiyle halkın iradesine müdahale etmek hırsızlıktır. Hırsızlık; hem suç hem de günahtır. Bu çaba içerisinde olanları hatadan dönmeye davet ediyorum. Bu şekilde olsa dahi Akdeniz Belediyesi’ni kazanamayacaksınız. Buradan yurttaşlarımıza da sesleniyoruz: Herkes kendi ikametgahlarını kontrol etsin. Kendi ikametgahlarında aile bireyleri dışında herhangi bir kayıt varsa bize ulaşın, bildirin” diye konuştu.

Çok Okunan Haber

BAŞKAN TURGUT, MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, kentte görev yapan yerel yönetimlerin temel taşı mahalle muhtarlarıyla …

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla