Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına şiddet için bir araya gelip basın açıklamasında bulundular.
Açıklamada ;
Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Siddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Gününde mücadelemizi büyütmek, haklarımıza, hayatlarımıza sahip çıkmak için buradayız.
Yaşamın her alanında; ’kamusal ya da özel alan’’ fark etmiyor şiddete maruz kalıyoruz. Cinsiyet temelli şiddetin kökeninde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın, ötekileştirmenin yattığını biliyoruz.
6 Şubat depremleri ardından insani yardımlar toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısı ile yapılmadığından adaletsizlik ve hak ihlallerinin arttığı gözlemlenmiştir. Kadınlar ,kızçocukları ve ayrımcılığa uğrayan gruplar için Aile içi şiddet , erken yaşta evlilikler ve sömürüriskinin arttığı, ihtiyaçlarının göz ardı edildiği bir gerçektir .
Kadınlar olarak Eşit, Özgür ve şiddetsiz bir dünyada yaşamak istiyoruz.
Medeni Kanun’a ve 6284 sayılı Yasa’ya dokunulmamasını, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların oluşturulması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.
Eşitsizlikle, ayrımcılıkla mücadelenin yolu da demokrasiden, eşitlikten, katılımcılıktan geçiyor. O yüzden Kent Konseyleri, Kadın Meclisleri kentlerin, barışçıl, eşitlikçi, demokratik, kadın dostu kentler olmasında önemli aktörlerdendir. Eşitlik, özgürlük mücadelesi demokrasi mücadelesidir. Çağdaş, eşitlikçi, özgür toplumlar için demokrasi ön koşuldur. Dominik Cumhuriyetinde Kelebek etkisi yaratan Mirabel kardeşlerin mücadelesi de bir insan hakları ve özgürlükler mücadelesiydi. Bugün bizler de Kelebeklerin izinden devam ediyoruz.
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşamın her alanında olduğu aşikar. Biz bugün cinsiyet ayrımcılığına, şiddete karşı farklı bir ses vermek istedik. Şarkılarımızla farkındalık yaratmak ve kadına yönelik şiddete hayır demek istiyoruz .
Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılığın olmadığı,hukuki, ekonomik ve sosyal önlemlerin alındığı ,toplumsal iyileştirme ve dönüşüm planlarının hayata geçirildiği bir dünya istiyoruz.Sesimizi her şekilde duyurmaya çalışıyoruz,Bugün şiddete karşı şarkılarımızla ,ritim tutarak farkındalık yaratmaya çalıştık. Şiddetsiz bir dünya için; Dayanışmanın ritminde buluştuk dediler.
