Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yaş kategorisinden öğrenciye rehberlik ve psikolojik destek sağlamak amacıyla “Öğrenci Danışma Merkezi” açıyor. Merkezde, 15-25 yaş kategorindeki öğrencilere yönelik uygulanacak bir proje,Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı’ndan 35 bin Euro hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında, okula devam etme sıkıntısı yaşayan öğrenciler için merkezde çalışma yürütülecek.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, proje paydaşlarıyla gerçekleştirilen çevrimiçi ilk toplantıya katılarak, “Öğrenci danışma merkezi, öğrencilerimizin okul hayatlarında karşılaştıkları birçok problemle başa çıkmaları noktasında yardımcı olacak”dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, her yaş kategorisinden öğrenciye rehberlik ve psikolojik destek sağlamak amacıyla “Öğrenci Danışma Merkezi” kuruyor. Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı-GIZ tarafından 35 bin Euro hibe almaya hak kazanan bir proje de Öğrenci Danışma Merkezi’nde uygulanacak. Proje kapsamında okula devam edemeyen 15-25 yaş aralığında öğrencilerle ilgili çalışma yürütülecek. Çevrimiçi toplantıda bir araya gelen paydaşlar, projeyle ilgili görüşlerini bildirdi.
Her yaştan öğrenciye destek sağlanacak
Yenişehir İlçesi’nde açılacak “Öğrenci Danışma Merkezi”nde okul öncesinden üniversite öğrencilerine kadar her yaştan öğrenciye destek sağlanacak. Öğrenciler, sınav kaygılarına, öğrenim hayatlarında yaşadığı sıkıntılardan dikkat ve motivasyon eksikliklerine kadar birçok konuda merkeze başvuru yapabilecek. Kariyer basamaklarını tırmanan öğrenciler, karşılaştıkları sorunlarla Öğrenci Danışma Merkezi’nde baş edebilecek.
Merkezde okula devam edemeyen öğrencilere yönelik proje de yürütülecek
Merkezde yürütülecek bir çalışma da okula devam etmekte güçlük çeken öğrencilerin eğitim hayatına yeniden kazandırılmasına yönelik olacak. Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı-GIZ tarafından 35 bin Euro destek almaya hak kazanan proje, 15-25 yaş aralığındaki öğrencileri kapsayacak ve 5393 sayılı Belediye Kanununun “Hemşehri Hukuku” başlıklı 13. Maddesi’nde yer alan “Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir” ifadesi esas alınacak. Koordinatörlüğünü Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günnur Ertong Attar’ın yaptığı projeden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da geçici koruma kapsamındaki Suriyeli gençler de yararlanabilecek.
“Ortak bir görüş geliştirebilmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik”
Öğrenci Danışma Merkezi’nde uygulanacak projeyle ilgili aralarında ilçe belediyeleri, dernekler, üniversiteler ve ilgili kamu kurumlarının da olduğu ilk çevrimiçi toplantı gerçekleşti. Toplantıya katılarak paydaş kurumlara Öğrenci Danışma Merkezi’yle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, paydaşların projeyle ilgili görüşlerini de dinledi. Gökayaz, “Birçok STK’dan, üniversitelerden, kamu kurumlarından paydaşlarımızla beraber ortak bir görüş ve kanaat geliştirebilmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik” dedi.
“Öğrencilerimizin birçok problemle başa çıkmaları noktasında yardımcı olacak”
Öğrenci Danışma Merkezi’nden bahseden Serdal Gökayaz, “Öğrencilerimizin okul hayatlarında karşılaştıkları birçok problemle başa çıkmaları noktasında yardımcı olacak. Öğrenci kapsamı içerisine giren bütün çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet verebilecek. Okul öncesi dönemden başlayıp üniversite hayatının sonuna kadar olan süreç içerisinde öğrencilerimizin karşılaştıkları problemlerle ilgilenecek. Kendi birimimiz içerisinde kendi departmanlarımız ve alanlarımızda uzman arkadaşlarımız olacak. Kendi içimizde bir branşlaşmayla bütün bu problemleri ele almak istiyoruz” diye konuştu.
“Bu çocukların tekrar okullaştırılmalarıyla ilgili bir çalışma yürütülecek”
Merkezde uygulanacak projeyle ilgili de konuşan Gökayaz, “Birtakım nedenlerden dolayı okula devam edemeyen gençlerimize yönelik bir proje geliştirdik. Bu çocukların tekrar okullaştırılmalarıyla ilgili bir çalışma yürütülecek”ifadelerine yer verdi.