Mersin Akdeniz Ziraat Odası Meclisi pandemi sürecinde gerçekleştiremediği toplantılarını 4 aylık sürenin ardından ilk kez Haziran ayı meclis toplantısı için bir araya geldi .MersinAkdeniz Ziraat Odası Meclis Başkanı Şenol IŞIK başkanlığında toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda çiftçilerimizin yaşadığı sorunlar öncelikli olmakla beraber bir çok konu değerlendirildi.Gündem değerlendirilmelerine başlamadan önce Meclis Başkanı Şenol IŞIK yeni görevdağılımda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Turgut DEMİR’e, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçilen Musa YILMAZ’a ve boşalan meclis üyeliği yerine yedek Üye olarak iştirak eden Alper ERSOY’a yeni görevlerinde başarılar diledi.
Toplantı ,geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi ve çalışmalar hakkında bilgi sunumu ile başladı.
Akabinde Meclis Başkanı Şenol IŞIK toplantıda meclis üyelerine hitap etti.
IŞIK konuşmasında,COVİD-19 salgını nedeni ile dünya ve beraberinde Türkiye ekonomisinin ,tarihte benzeri görülmemiş bir krizin eşiğine gelirken, sürecin her alanda olduğu gibi tarım sektörü açısından da önemli sonuçlar doğurduğunu belirtti. Son yıllarda ülkeler için sanayi ve dijital sektörler öncelikli alanlar olarak öne çıkarken bu sürecin COVID-19 ilebirlikte ,tarım ve hayvancılığın ekonomiler için ne derece kritik olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan IŞIK ,aynı zamanda tarımın stratejik öneminin hatırlanmasına neden olduğunu vurguladı .Yaşanan bu süreçten ders alınması gerektiğini ve zor günler geçiren üreticilerin artık seslerine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen IŞIK ,’’Ülkemizde uzun yıllardır ihmal edilen tarım sektörü artık sesinin duyulmasını istiyor. Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin en büyük gücü her türlü olumsuzluğa karşın, hala tarımsal üretim potansiyelidir.Gelin bu gücümüzü ekonomiye daha fazla yansıtalım .Hemüretici kazansın hem Türkiye kazansın. Bunun içinde üreticilere destek olunması ,sorunlarımızın çözülmesi şart.Bizler bu konuda üreticilerimizin sesi olmayı ,onların yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Üretirken tarlada ,satarkenpazarda ,işlenirken fabrikada üretici yanında bizi bulacak .Bu konuda üzerimizdeki yükün ve sorumluluklarımızın farkındayız. Onlar için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışacağız ve gelecek güzel günlere birlikte ulaşacağız’’ dedi.
Ardından ;Meclis üyelerimiz tarafından sorulan sorular Yönetim Kurulu Başkanı Turgut DEMİR tarafından yanıtlandı.Son olarak özellikle pandemi sürecinde tarımda yaşanan sorunlar ve çiftçilerimizin yaşamış olduğu sıkıntılarla ilgili istişare yapıldı. Özellikle yaşanan doğal afetlerden zarar gören ürünler ve ihracat ile ilgili sıkıntı yaşanan ürünler konusunda çiftçilerimizin mağdur olduğu ve mağduriyetin giderilmesi için çözün yöntemleri gerekli mercilere iletilmek üzere yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgi sunulması ardından toplantı sona erdi.
