Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “toplu istifa” iddialarına sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Yavaş, “Uydurduğunuz kulislerden, ‘yakın çevresi’ yalanlarından artık bıkmadınız mı?” diyerek bir açıklama yaptı.
CHP’de kayyım tartışmalarının gölgesinde yeni bir “toplu istifa” iddiası gündeme gelmişti. Bazı medya organlarında, Mansur Yavaş ve bazı CHP’li belediye başkanlarının istifa kararı aldığına dair kulis bilgileri paylaşılmıştı.
12 Eylül 2025 tarihinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Mansur Yavaş ise bu iddiaları kesin bir dille reddetti. Yavaş, şu ifadeleri kullandı:“Uydurduğunuz kulislerden, ‘Mansur Yavaş’ın yakın çevresi’ yalanlarından artık bıkmadınız mı? Neyi hedeflediğiniz belli. Fitne, iftira ve algı operasyonu. Bu açıklamayı son kez yapıyorum. Benim ya da basın danışmanımın ağzından çıkmadıkça hiçbir söz, hiçbir kulis haberine itibar etmeyiniz.”
“Fitne ve iftira dışında bir şey değil”
Yavaş, açıklamasında özellikle “yakın çevresi” üzerinden yayılan haberleri hedef aldı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Yavaş, kamuoyunu bu tür söylentilere inanmamaları konusunda uyardı.
İddialar neydi?
Bazı kulislerde, Mansur Yavaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına dönmesi durumunda “ehven-i şer” yaklaşımıyla CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte toplu istifaya hazırlandığı iddia edilmişti.
Yavaş’ın sert çıkışıyla birlikte, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Mersin Halk Haber Mersin Halk Haber
