Anasayfa / Güncel / EĞİTİM MASRAFLARINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞILAYACAK

EĞİTİM MASRAFLARINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞILAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncelikli projeleri arasında yer olan Kır Çiçekleri” projesi kapsamında aday öğrenciler seçmelere katıldı.  Sınava giren toplam 64 aday öğrenciden 55’inin sportif becerileri yeterli görülerek proje kapsamına alındı.  Büyük kısmı kırsal mahallelerden gelen öğrenciler yeni bir eğitim hayatı için ilk adımı attı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hedefi 55 sporcu adayının en iyi eğitim olanaklarından faydalanmasını sağlamak ve milli takımlar düzeyinde sporcular haline getirmek. Projeye katılan kız çocuklarının eğitim masraflarını belediye karşılayacak, spor eğitimini belediyenin antrenörleriüstlenecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kız çocuklarına, eğitime ve spora verdiği önemle ortaya konan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamına alınan öğrenciler belirendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her biri bir spor alanında uzman antrenörleri aday öğrencileri testlerden geçirerek değerlendirmeye aldı. Atletik testlerden geçen öğrencilerin vital kapasiteleri de ölçüldü.

Aday öğrenciler “Kır Çiçeği” olmak için ter döktü

Macit Özcan Spor Kompleksi’nde bir araya gelen aileler ve aday öğrenciler Büyükşehir’in antrenörleriyle tanıştı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı’nın proje ve süreçle ilgili bilgilendirme sunumunun ve öğle yemeğinin ardından aileler ve öğrenciler seçmeler için spor salonuna geçti. 64 öğrencinin katıldığı seçmelerde 55 öğrenci sportif yeterlilikte görüldü ve projeye dahil edildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, aday öğrencilerin esneklik, sürat, kuvvet, dayanıklılık gibi birçok alanda teste tabi tutulduklarını kaydetti.

Başkan Vahap Seçer’in öncelikli projeler arasına koyduğu “Kır Çiçekleri” projesi ile kırsal bölgelerde yaşayan kız çocuklarının da spora kazandırılmasının amaçlandığını ifade eden Tarakçı, projeye dahil olacak kız öğrencilerin eğitim masraflarının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını ve her öğrencinin kendi spor branşında Mersin Büyükşehir bünyesinde görev yapan hocalardan eğitim alacağını söyledi.

“Bu projeyi duyduğumuzda kızımız adına çok duygulandık”

Tarsus İlçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde yaşayan Açelya Savaş, 11 yaşındaki kızı Semiha’nın projede yer almasını çok istediğini ifade ederek, “Bu projeyi duyduğumuzda kızımız adına çok duygulandık. Kızlarımızı çok şanslı görüyoruz. Gezdik, gördük çok beğendik. Bence çocuklarımız çok şanslı ve bu şansı değerlendirmelerini velileri olarak çok istiyoruzdedi. Kızının seçmelerde iyi bir performans sergilediğini söyleyen Savaş, Kızımın aslında voleybol geçmişi de var, çok da başarılı. Severek gittiği bir spor dalı. Çocuklarımızın hakkında hayırlısı olsun” diye konuştu.

Bu fırsat kimsenin eline geçmiyor ve ben bunu iyi değerlendirmek istiyorum

12 yaşındaki Fatma Fesli Kır Çiçeği olmak için sahada sportif becerilerini sergiledi. Seçmelerin kendisi için güzel geçtiğini söyleyen Fesli, Bence bu fırsat kimsenin eline geçmiyor ve ben bunu iyi değerlendirmek istiyorum. Seçmeler iyi geçti. Ben voleybol branşını istiyorum.Oynamıştım ama hiç turnuvalara geçmemiştim, hayalimdi. İnşallah olur dedi.

Çok Okunan Haber

KİLİKYA ULTRA MARATONU NEFES KESTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’, tarihi mirasla iç …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul medyum gerçek medyum papaz büyüsü ask büyüsü baglama büyüsü asik etme büyüsü medyum chip satin al zynga chip satisi hayvan hastanesi antalya veteriner köpek hastanesi antalya escort
Araç çubuğuna atla