1 Ocak tarihi itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeye göre yeni basılacak tüm plakalara karekod zorunluluğu getirildi.

Yapılan güncellemelerden biri plakalar hakkında olurken, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla trafiğe çıkacak tescil plakalarda karekod zorunluluğu aranacak.
Halihazırda yürürlükte olan yönetmeliğin 35. maddesinin üçüncü fıkrasında değişiklik içeren düzenleme, plakalarda aranan mevcut şartlara ek olarak il kodu ile harf kodu arasında yer alan bölgeye plakaya yönelik bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi amacıyla 15×15 mm boyutunda karekod ve plakanın basım yılı ile başlayan ve 12 puntoda 12 haneli seri numarasının getirilmesini sağlayacak.
MEVCUT ARAÇLAR İÇİN DEĞİŞİKLİK ŞARTI YOK
Mevcut şartlar altında muayeneleri yapılan ve trafiğe çıkma uygunluğu bulunan otomobillerin plakaları için herhangi bir değişiklik zorunluluğu bulunmuyor. Buna karşın, otomobil alım-satım işlemlerinin ardından plaka tescil şartı arandığından, söz konusu uygulama nedeniyle yeni otomobil sahibi olan kişiler plaka değişikliğinde karekod basılı yeni plakalara geçmek durumunda kalacak.![]()

Mersin Halk Haber Mersin Halk Haber
