Anasayfa / Güncel / Ekmen’den cezaevi gözlem kurullarına eleştiri

Ekmen’den cezaevi gözlem kurullarına eleştiri

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı veMersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndasöz alarak cezaevi idare ve gözlemkurullarının uygulamalarıyla ilgili önemliaçıklamalarda bulundu.

Cezaevi gözlem kurulları mahkûmun hakkınıgöz ardı ediyor

Cezaevi gözlem kurullarının görevlerini ciddisorunlarla yürüttüğünü belirten Ekmen, “Cezaeviidari gözlem kurulları çok sorunlu bir şekildevazifesini icra ediyor. Çok kısa süre cezaevindekalmış ama denetimli serbestlik uygulamasınedeniyle birtakım kararlara ihtiyacı olan tutuklularveya mahkûmlar hakkında dahi uzun süreyle eldeedilemeyecek gözlemlere dayalı ret kararlarıverebiliyorlar, infaz hâkimlikleri de bu kararlarıkaldırmakta çok fazla istekli değildedi.

Cezaevi kurulları adil ve dengeleyici biryaklaşımla hareket etmeli

Bu konuda daha önce yapılan yasal düzenlemelerede değinen Ekmen, “Bir önceki İnfaz Yasası’nda da bu yönde düzenleme vardı. Biz; AdaletBakanlığından, AK Parti Grubu’ndan, cezaevi idareve gözlem kurullarının bir an önce toplum yararınıgözeten ama mahkûmun da haklarını kuvvetli birşekilde dikkate alan bir anlayışla çalışmalarınısürdürmesi gerektiğini düşünüyoruzifadelerinikullandı.

Çok Okunan Haber

Genç Antrenör Hamit Pıtır, UEFA C Antrenörlük Kursunu Tamamladı

Mersin’de Genç yaşına rağmen futbola hem saha içinde hem saha kenarında emek veren Hamit Pıtır, …

Araç çubuğuna atla